Iespējams, mainīsies Liepājas mēra vietnieku skaits

Netiek izslēgts, ka Liepājas domes priekšsēdētājam turpmāk būs trīs vietnieki agrāko divu vietā, "Rietumu Radio" atzina Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (LP), norādot, ka Latvijā ir dažādi pilsētu pārvaldes modeļi un lielāka skaidrība par to, kādu izvēlēsies Liepāja, būs zināms nākamnedēļ.

"Pie šī jautājuma vēl tiek strādāts. Ir dažādas iespējas un dažādi modeļi," sacīja Sesks. Viņš stāsta, ka ir pilsētas, kur mēram ir viens vietnieks, bet citās esot pat četri. Kā uzskata Sesks, darba jaudu pašvaldībā nav iespējams samazināt, jo Liepājai tāpat kā līdz šim jāturpina apgūt Eiropas fondu līdzekļus un ir nepieciešama komanda, kas ikdienā aizstāv Liepājas intereses ministrijā un valdībā.

Kā iepriekš informēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, apvienības "Saskaņas centrs" (SC) pārstāvji pauduši atbalstu Seska kandidatūrai Liepājas domes priekšsēdētāja amatam, savukārt SC pārstāvis Jurijs Hadarovičs nākamajā domes sēdē tiks izvirzīts apstiprināšanai priekšsēdētāja vietnieka amatam.

Līdz šim Liepājas domes priekšsēdētājam bija divi vietnieki - Silva Golde (LP) un Gunārs Ansiņš (LP).

Jautāts, vai nemulsina fakts, ka Hadarovičs iepriekš vairākkārt saukt pie kriminālatbildības, Sesks sacīja: "Tas ir jājautā "Saskaņas centram", kādus cilvēkus viņi izvirza. "Saskaņas centram" jāuzņemas pilna atbildība par viņu darbu - paveikto vai nepaveikto." Sesks piebilda, ka Liepājas partijai nav iespēju sadarboties ar citām partijām, piemēram, "Vienotību", kas pirms vēlēšanām definēti kā iespējamie sadarbības partneri.

Kā atzina Sesks, ""Saskaņas centrs" nav izvirzījis tādas prasības pēc amatiem kā Reformu partija". Viņš arī apliecināja, ka par savu amatu pašvaldības SIA "Liepājas autostāvvietas" valdes locekļa amatā var būt drošs Liepājas domē neievēlētās partijas "Vienotība" saraksta līderis Ivars Ķervis.

Par SC saraksta līdera, Latvijas Veļas ražotāju asociācijas vadītāja Jurija Hadaroviča kriminālo pagātni priekšvēlēšanu periodā plaši un detalizēti rakstīja Liepājas laikraksts "Kurzemes Vārds".

Kā ziņots, pēc vairāk nekā nedēļu garām pārrunām starp Liepājas domē ievēlēto politisko partiju pārstāvjiem pieņemts lēmums, ka šajā sasaukumā ciešāku sadarbību Liepājas domē veidos pašreizējā Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija kopā ar SC.

Pirmā jaunā sasaukuma Liepājas domes sēde notiks 19.jūnijā plkst.11, aģentūru LETA informēja Liepājas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

Autors: LETA

Foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ