Iesaki savu Goda un Gada liepājnieku 2013!

~~Sākot no 30. janvāra līdz 16. februārim pilsētas iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas, iestādes un uzņēmumi aicināti ieteikt kandidātus titulam "Goda liepājnieks" un "Gada liepājnieks 2013". Par to otrdien, 28. janvārī lēma pilsētas apbalvojumu konsultatīvā padome Domes priekšsēdētāja vietnieka Gunāra Ansiņa vadībā.

"Aktīvi iesaistoties pašiem liepājniekiem, aicinām izraudzīties cilvēkus no visdažādākajām  jomām, patiecoties kuriem, 2013. gadā radītas un īstenotas jaunas idejas, sarīkoti pilsētai nozīmīgi pasākumi, kuru veiksmīgā uzņēmējdarbība, vadītie projekti, aktīvā sabiedriskā darbība bijusi īpaši pamanāma. Tā Liepājā jau ir ilggadēja tradīcija – pilsētas dzimšanas dienā, 18. martā sumināt mūsu ievērojamākos cilvēkus gan par viņu labajiem darbiem pilsētas labā aizvadītajā gadā, gan mūža laikā paveikto,” uzsvēra G.Ansiņš.

Tāpēc ikviens aicināts atcerēties 2013. gada notikumus pilsētā un  Gada liepājnieka titulam ieteikt gan sabiedrībā pazīstamus cilvēkus - kultūras, sporta, izglītības, uzņēmējdarbības jomas pārstāvjus, gan arī apkalpojošajā sfērā un citās jomās strādājošos. Par Gada cilvēkiem iespējams izvirzīt jebkuru - piemēram,  sētnieku, pastnieku, mediķi, sociālo darbinieku, pavāru, pārdevēju, žurnālistu, policistu, šoferi, kurpnieku, pensionāru utt., kuri pērn īpaši izcēlušies ar savu veikumu Liepājas un liepājnieku labā.

Savukārt titulu "Goda liepājnieks" Apbalvojumu konsultatīvā padome, vērtējot liepājnieku ierosinājumus, piešķir par īpašiem nopelniem Liepājas labā - tie var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Tas var būt gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbība.

Līdz  2014. gada 16. februārim ikviens var ieteikt savus pretendentus, aizpildot elektronisko anketu ŠEIT vai arī aizpildot  ANKETU  (.doc) rakstiski un iesniedzot to Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā Rožu ielā 6 vai Mazajā Domē „Karosta”, Ģenerāļa Baloža ielā 1. 

Anketas ir pieejamas:

Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6, 1. stāvā;
Mazajā Domē „Karosta”, Ģenerāļa Baloža ielā 1;
Liepājas Latviešu biedrības namā, Rožu laukums 5/6, Liepājas informatīvajā stendā;
Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības iela 39, Liepājas informatīvajā stendā.


Liepājnieku iesniegtās Gada liepājnieku anketas atbilstoši konkursa nolikumam izvērtēs apbalvojumu konsultatīvā padome, kurā darbojas 15 pilsētas sabiedrības dažādu nozaru pārstāvji. Galvenais kritērijs būs tas, cik nozīmīgs, pamanāms un sabiedrības atzinīgi novērtēts bijis konkrētā kandidāta veikums pilsētas labā 2013. gadā. Pērn tika saņemts vairāk nekā 60 ieteikumu ar Gada liepājnieka kandidatūrām par 2012. gadu. 

No 18. februāra līdz 2. martam ikviens liepājnieks, arī tie, kuri nebūs paspējuši iesniegt anketas, interneta balsojumā varēs nobalsot par Gada liepājnieku TOP 15, izvēloties vienu no kandidātiem, tādējādi nosakot, kuri no kandidātiem saņems godpilno titulu „Gada liepājnieks 2013”.  

Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.

Visus 15 Gada liepājniekus un Goda liepājnieku tradicionāli sveiks Liepājas dzimšanas dienā - 18. martā - Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

liepaja.lv

Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ