Iepazīstinās ar jūras telpas izmantošanas scenārijiem

15. jūlijā plkst. 11:00 Liepājas Domē, Rožu ielā 6, 207. telpā , iedzīvotāji un dažādu ar jūru saistītu nozaru eksperti varēs iepazīties un apspriest jūras izmantošanas scenārijus, kas tapuši Jūras telpiskā plānojuma izstrādes gaitā.

Četri radikāli atšķirīgi scenāriji, kuri atspoguļo iespējamos jūras izmantošanas virzienus, tapuši, ņemot vērā dažādas attīstības prioritātes, piemēram, ekonomikas izaugsmi, sociālo labklājību, stabilu jūras ekosistēmu. Šobrīd ar scenārijiem var iepazīties http://jurasplanojums.net/dokumenti/planosanas-dokumenti/.>

Šādi scenāriji palīdzēs diskutēt par dažādām ar jūru saistītu nozaru telpiskām attīstības iespējām nākotnē un nonākt pie sabiedrībai pieņemamākā jūras izmantošanas risinājuma.

Lai izstrādātu scenārijus, jau kopš gada sākuma notikušas konsultācijas ar dažādu nozaru pārstāvjiem, uzklausot to viedokļus un nākotnes attīstības redzējumu, apkopoti ekspertu atzinumi un informācija par esošo situāciju jūrā.

Interesenti varēs piedalīties diskusijās par jūras telpas izmantošanas scenārijiem arī 16. jūlijā Ventspilī un 22. jūlijā – Saulkrastos.

Jūras telpisko plānojumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzdevumā izstrādā Baltijas Vides Forums , piesaistot ekspertus no dažādām valsts institūcijām, kā arī Lietuvas un Igaunijas jūras telpiskās plānošanas ekspertus. Plānojumu paredzēts izstrādāt šā gada laikā, uzklausot gan dažādu nozaru pārstāvjus, gan plašāku sabiedrību.

Atpakaļ