"Ideju siltumnīcā" analizēs Liepājas attīstību

Turpinot pērnā gada Radošo industriju klastera aktivitātes, šogad Liepājas Kultūras pārvalde organizē domnīcu ciklu "Ideju siltumnīca", aptverot dažādas tēmas, kas saistītas ar radošas sabiedrības, ekonomikas un pilsētas attīstību.

Pirmā “Ideju siltumnīca” notiks jau šodien, 16. februārī, pulksten 15 koncertzālē “Lielais dzintars”, informē Kultūras pārvaldes Starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītājs Atis Egliņš-Eglītis. Tajā TV3 ziņu žurnālists Arnis Krauze analizēs Liepājas attīstību Latvijas kontekstā ekonomikas, izglītības, kultūras, veselības un drošības jomās. Rezultātā domnīcā iegūtās pilsētnieku idejas tiks apkopotas, analizētas, sistematizētas un risinātas pašvaldībā.

Savukārt, 17. februārī pulksten 15.30 koncertzālē “Lielais dzintars” domnīcu cikla “Ideju siltumnīca” ietvaros notiks Liepājas skolēnu paraugdebate, kurā skolēni no Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas, Liepājas 15. vidusskolas debatēs, vai radošuma ekonomika nodrošina Liepājas attīstību. Debates idejas pamatā ir Liepājas pilsētas ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2030. gadam un pilsētas ekonomiskā specializācija, kas nosaka, ka Liepāja ir radoša pilsēta ar vienu no specializācijām kultūrā un radošajās industrijās.

Jau iepriekš Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas Radošo industriju klasteris rīkoja dažādus izglītojošus un domāt veicinošus pasākumus, tai skaitā darbnīcas par radošo domāšanu, prezentācijas prasmēm, konfliktu menedžmentu un uzņēmējdarbību.

 

Atpakaļ