Helvijam Valcim – īpaša atzinība Starptautiskā Luda Bērziņa pedagogu konkursā

Ceturtdien, 19. septembrī Goda rakstus Starptautiskajā Luda Bērziņa pedagogu radošo darbu konkursā, kuru rīko SIA izdevniecība “RaKa”, saņēma arī Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas direktors Helvijs Valcis un Liepājas Raiņa 6. vidusskolas skolotāja Edīte Pagraba. 

Helvijs Valcis šo augsto atzinību saņēma par inovatīvu izglītības satura un aprīkojuma ieviešanu Latvijā. Kā uzsvēra konkursa projekta koordinatore Anita Šmite, Valcim šī balva ir īpaša, jo viņš bija viens no pirmajiem Latvijā, kurš sistēmiski un pārdomāti sāka ieviest skolā jaunās tehnoloģijas.

“Valcis ir augstākās radzes eksperts Latvijā, jo Liepājas Valsts 1. ģimnāzija ir viena no retajām skolām Latvijā, kur tik daudz pedagogi ir arī augstskolas rektori un prakses vadītāji, šī skola ir ļoti labs piemērs veiksmīgai sadarbībai starp jauniešiem un pedagogiem”, teica Anita Šmite.

Skolotājai Edītei Pagrabai Goda raksts piešķirts par mūsdienīgu mācību metožu ieviešanu skolēnu izglītošanā, veiksmīgi pielietojot mācību stundās mūsdienu tehnoloģijas.

Konkurss notiek jau 19 gadus un šogad – pēdējo reizi, tas iezīmē vienu noteiktu posmu Latvijas izglītības attīstībā, pastāstīja A. Šmite. Konkursa mērķis bija veicināt un atbalstīt Latvijas pedagogu, augstskolu docētāju, studentu un kultūras darbinieku iesaisti Latvijas izglītības attīstībā, konkursa tematika saistās ar profesora Luda Bērziņa dzīvesdarbības galvenajām jomām: pedagoģiju un psiholoģiju, folkloru, valodniecību, novadpētniecību, mācību literatūru un metodiku. Profesors Ludis Bērziņš bijis Rīgas skolotāju institūta dibinātājs, profesors, skolotājs, dzejnieks, teologs, “latviešu gara dzīve patriarhs”. 

Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ