Gruzija aicina uz ciešāku sadarbību

~~Lai tiktos ar Liepājas pilsētas domes vadību un iepazīstinātu ar Gruzijas ekonomiskās attīstības iecerēm, kā arī sadarbības iespējām, piektdien, 19.februārī, Liepājā darba vizītē bija ieradies Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalia (Teimuraz Janjalia), kā arī padomnieks ekonomikas jautājumos Konstantīns Ionatamišvili (Konstantin Ionatamashvili).

Liepājā vēstnieks tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, priekšsēdētāja vietniekiem Gunāru Ansiņu un Juriju Hadaroviču, kā arī Attīstības pārvaldes un domes Ekonomikas nodaļas speciālistiem, kas ikdienā uztur saikni ar pilsētas uzņēmējiem.

Tikšanās laikā vēstnieks norādīja, ka Gruzija šobrīd veido ciešākas reģionālās saiknes ar Latviju un citām līdzīgām valstīm, tādēļ drīzumā iecerēta arī Gruzijas ārlietu ministra vizīte Latvijā. Tāpat aprīlī tiek plānots vērienīgs biznesa forums, kurā aicināti piedalīties arī Liepājas uzņēmēji un pakalpojumu sniedzēji, kuriem būtu saistošas sadarbības iespējas ar šo Aizkaukāza valsti. Liepājas domei tika nodoti arī informatīvie materiāli par Gruzijas eksporta produkciju un kompānijām, ko Attīstības pārvalde turpmāk varēs izmantot saziņā ar Liepājas uzņēmējiem.

Kā uzsvēra vēstnieks, Gruzija šobrīd ir ļoti atvērta dažāda veida sadarbībai un pieredzes apmaiņai gan valstiskā un municipalitāšu līmenī, gan arī par kontaktu veidošanu interesi izrāda uzņēmēji, jo Gruzija šobrīd iet cauri tam posmam, kādā Latvija bija vēl salīdzinoši nesenā pagātnē – pievienojoties Eiropas Savienības zonai un pārorientējot gan ražošanu, gan citas tautsaimniecības nozares. “Ir daudzi jautājumi, ko varam mācīties un pārņemt no jūsu pieredzes,” rezumēja vēstnieks T.Džandžalia. 

Šī nav pirmā reize, kad vīzītē Liepājā ierodas Gruzijas vēstnieks Teimurazs Džandžalia. Iepriekšējā oficiālā vēstnieka vizīte bija 2014.gada oktobrī, un toreiz vēstnieks tika iepazīstināts ar Liepājas ekonomisko situāciju, lielākajiem investīciju projektiem un attīstības iecerēm, kā arī pārrunātas Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas un Liepājas ostas priekšrocības, ko varam piedāvāt potenciālajiem sadarbības partneriem un investoriem. Savukārt Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks pēc toreizējā Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzaicinājuma 2014.gadā piedalījās Valsts prezidenta oficiālajā vizītē Gruzijā, kuras laikā tikās ar Gruzijas augstākajām amatpersonām.



Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ