Grib atjaunot arī pārējo tramvaja līniju

Neatjaunotos ceļa posmus, kuri nav pašreizējā tramvaja līnijas projektā iekļauti, sāks remontēt jau nākamgad, ja vien paliks pāri nauda no pašreizējā projekta darbiem vai ja pašvaldības SIA "Liepājas tramvajs" iegūs papildu finansējumu. Par to pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Aigars Puks.

Uzņēmums iesniedzis Būvvaldei renovācijas priekšlikumus par darbiem Brīvības, Rīgas, Klaipēdas un K. Valdemāra ielā, lai saņemtu plānošanas un arhitektūras uzdevumu un izsludinātu projektēšanas konkursu. Neatkarīgi no tā, vai finansējums ceļu atjaunošanai būs jau nākamgad vai vēlāk, tehniskie projekti tiks sagatavoti visiem šiem posmiem, lai vecās sliedes varētu nomainīt tad, kad līdzekļus tam atradīs, skaidroja A. Puks. Ja tas izdosies, tad neatjaunotas paliks vien sliedes uz Tramvajtilta un Lielajā ielā – pašā pilsētas centrā. Šiem posmiem pagaidām arī netiks pasūtīti tehniskie projekti. Tas tādēļ, ka pašvaldība vēl neesot skaidrībā par nākotnes iecerēm atjaunot Tramvajtiltu un veikt uzlabojumus Lielajā ielā, skaidroja A. Puks.

Kā jau ziņots, šogad ekspluatācijā nodeva jauno tramvaja līnijas posmu 1,7 kilometru garumā un pašlaik atjauno veco līniju 0,6 kilometru garumā – šie darbi jāpaveic līdz oktobra beigām. Tātad, kad Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētais projekts būs pabeigts, būs vēl palikuši neremontēti apmēram 5,4 kilometri vecās tramvaja līnijas ceļa. Lielākajai daļai no tā tagad tiks sagatavoti tehniskie projekti, lai ceļu varētu atjaunot, cer A. Puks.

Bez tam apmēram gada laikā "Liepājas tramvajs" plāno iegādāties dažus lietotus tramvaja vagonus no Vācijas. "Šādus vagonus lieto vēl tikai četrās Vācijas pilsētās – Erfurtē, Gērā, Kotbusā un Frankfurtē pie Oderas –, un tie aktīvi tiek izpirkti, piemēram, ukraiņi arī tos pērk. Mēs esam aizrakstījuši uz visām četrām pilsētām, gaidām atbildes," sacīja A. Puks. Savukārt triju līdz piecu gadu laikā, viņš plāno, "Liepājas tramvajs" varētu sagādāt arī jaunus vagonus.


 

Autors: "Kurzemes Vārds"

Foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ