Goldes sekotājs neplāno radikālas pārmaiņas kultūrā un izglītībā Liepājā


Par izglītību un kultūru atbildīgā Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka amata kandidāts Vilnis Vitkovskis (Liepājas partija) neplāno veikt radikālas pārmaiņas šajās nozarēs, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Vitkovskis.

"Man nav ne mazāko nolūku pieiet kaut kam radikāli, taisīt reorganizācijas. Daudz kas labs ir iesākts, un mans uzdevums ir to turpināt," sacīja Vitkovskis. Viņš atzina, ka viņa iepriekšējā darba pieredze vairāk bijusi saistīta ar pilsētas attīstības plānošanu un infrastruktūras sakārtošanu, un tieša saskare ar kultūru un izglītības sistēmu nav bijusi. Tomēr Vitkovskis norādīja, ka nebaidās no jauniem izaicinājumiem.

"Katra nozare balstās uz trīs pamata lietām - cilvēkiem, kas tajā darbojas, infrastruktūras un finansējuma," sacīja Vitkovskis, piebilstot, ka viņa komforta zona ir infrastruktūras attīstība un finansējuma piesaiste.

Precīzāk par izglītības un kultūras jomu attīstību viņš būs gatavs runāt aptuveni mēneša laikā pēc apstiprināšanas amatā, kad būs iepazinies ar attiecīgajām jomām un ticies ar nozaru speciālistiem.

Jau ziņots, ka Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka amatam "Liepājas partija" virzīs kādreizējo Liepājas Attīstības pārvaldes vadītāju Vitkovski. Vitkovskis ir nosaukts kā Liepājas partijas izraudzītais kandidāts, taču galīgo lēmumu par jauna domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu jāizskata un jāpieņem Liepājas domes sēdē atklātā balsošanā.

Jauna domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas tiek rīkotas, jo līdzšinējā domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde 2013.gada 31.decembrī aizgāja mūžībā. Golde Liepājas domē bija atbildīga par izglītības, kultūras un sporta jomām. Viņa vadīja pastāvīgo Izglītības, kultūras un sporta komiteju, bija komisijas priekšsēdētāja Kultūras lietu komisijā, Sporta komisijā un Izglītības komisijā, savukārt kā ievēlēta locekle darbojās Finanšu komitejā un tai pakļautajā Budžeta komisijā.

 

Autors: LETA

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ