Godinot S.Goldi un Dz.Jurgelaiti, “Lielā Dzintara” zālēm piešķir goda nosaukumus

Atsaucoties Liepājas Simfoniskā orķestra un Liepājas pilsētas domes aicinājumam, pieņemts lēmums jaunajā koncertzālē “Lielais Dzintars” divām zālēm piešķirt īpašo goda nosaukumu – Dzintara Jurgelaiša vārdā tiks nosaukta kamerzāle un Silvas Goldes vārdā nosaukta eksperimentālā skatuve.

Par to šodien, 8.oktobrī, notikušajā Liepājas pilsētas domes sēdē, atsaucoties uz SIA “Lielais Dzintars” vēstuli, deputātus un žurnālistus informēja domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

“Koncertzāle “Lielais Dzintars” ne tikai Liepājā, bet visā reģionā ir unikāla būve, uz kuru esam mērķtiecīgi virzījušies vairāk nekā desmit gadus. Šajā garajā ceļā daudzi cilvēki, tai skaitā arī Silva Golde un Dzintars Jurgelaitis, nesavtīgi ir ieguldījuši savu enerģiju un spēku, lai Liepājai šodien būtu šāda pasaules mēroga koncertzāle. Viņi paši diemžēl šī sapņa piepildīšanos nepiedzīvoja, taču ar savu ieguldījumu Liepājas pilsētas un profesionālās mūzikas izaugsmē, ir pelnījuši piemiņas godināšanu,” pauda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Piemērotākās zāles Silvas Goldes un Dzintara Jurgelaiša piemiņas godināšanai tika izvēlētas, pieaicinot abu izcilo liepājnieku tuviniekus un uzklausot bijušos kolēģus. Dzintara Jurgelaiša piemiņas godināšanai kā piemērotākā izvēlēta “Lielā Dzintara” kamerzāle, tādējādi simboliski norādot uz izcilā mūziķa ieguldījumu daudzu jauno mūziķu sagatavošanā profesionālam darbam orķestrī. Savukārt Silvas Goldes piemiņas godināšanai izvēlēta eksperimentālās skatuves telpa, kas aptver ne tikai profesionālo mūzikas jomu, bet arī teātra mākslu, vidi radošiem risinājumiem, jauno talantu izaicinājumiem un meklējumiem, kam Silva Golde savas dzīves laikā piešķīrusi lielu vērtību.

Dzintars Jurgelaitis bija izcils Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieks, kura vadībā Liepājas Simfoniskā orķestra pūšaminstrumentu grupa ieguva leģendāru kvalitāti. Kolēģi orķestrī viņu raksturo kā daudzskaitlīgu kamermūzikas koncertu dvēseli un organizētāju, būtiskāko orķestra attīstības koncepciju līdzautors. Dz.Jurgelaitis mūžībā devās 2013.gada 7.maijā.

Silva Golde bija Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos. Viņa kā spilgta un spēcīga personība bija nelokāma cīnītāja par Liepājas tiesībām uz pasaules līmeņa koncertzāli. Ar savu plašo redzējumu, neatlaidību, talantu un darba spējām viņa noturēja koncertzāles nepieciešamības ideju un panāca tās celtniecības līguma noslēgšanu. Silva Golde mūžībā devusies 2013.gada 31.decembrī.

 

 

Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ