Gadiem lolotais sapnis piepildās

Laikā starp Jāņiem un Pēteriem, 27. jūnijā, Liepājā, Ķempes ielā, notika rekonstruētās bibliotēkas "Libris" atklāšana. Uz svinīgu sanākšanu bija aicināti pašvaldības pārstāvji, grāmatnīcu darbinieki un kolēģi no citām Latvijas bibliotēkām – Rīgas, Bauskas un Kuldīgas.

Pēc 14 mēnešu gara remonta bibliotēkas darbinieki beidzot var uzelpot – viņu darbavieta ieguvusi pavisam citu izskatu. Bibliotēkai atvērts pirmais stāvs, kurā pieejama jaunākā prese un abonenta daļa. Pēc remonta bibliotēkai ir jauna centrālā ieeja ar skaistu priekštelpu un reģistratūru. Savukārt bibliotēkas otrais stāvs pārveidots par māksliniecisku nodaļu, kurā rīkot dažādas grāmatu prezentācijas un koncertus. Iekārtota arī bērnu lasītava ar skaistām bilžu grāmatām un nelielu skatuvi, kur veidot uzvedumus.Filiāles "Libris" vadītāja Daina Skujiņa stāsta, ka visa remonta laikā bibliotēka ne reizi nepārtrauca savu darbību. Remonts bija izplānots tā, lai bibliotēka nebūtu jāslēdz un apmeklētāji netiktu traucēti.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš atklāšanā atzinās: "Man ir liels prieks, ka beidzot šī bibliotēka ieguvusi tādas aprises, par kādām mēs sapņojām jau gadiem. Es domāju, ka Ezerkrasta rajons var lepoties ar šādu vietu, kas sniedz tik daudz iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem."

Arī Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas vadītāja Ilga Erba priecājas par bibliotēkas jauno izskatu un atzīst, ka: "Ir vēl kādas lietas, ko mēs vēlamies īstenot. Visu mēs vēl neesam līdz galam izdarījuši, bet visu esam sakārtojuši tā, ka Ezerkrasta iedzīvotājiem šī jau ir un būs vēl brīnišķīgāka satikšanās, kultūras un izglītības vieta."

Vendija Pikše, www.rekurzeme.lv

Atpakaļ