EP vēlēšanas noslēgušās

"Vienotība" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ieguvusi četrus mandātus, bet pa vienam ticis "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Saskaņai", Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Latvijas Krievu savienībai (LKS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanurezultāti.

"Vienotību" EP varētu pārstāvēt Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, "Saskaņu" - žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS - Saeimas deputāte Iveta Grigule, nacionālo apvienību - pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS - pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi "Vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rovizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Kā liecina CVK apkopotie vēlēšanu rezultāti, par "Vienotību" nobalsojuši 46,19% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par ZZS - 8,26%, par LKS - 6,38%.

Savukārt par eiroparlamnetārieša Aleksandra Mirska pārstāvēto "Alternative" nobalsojuši 3,73% pilsoņu, "Latvijas Reģionu apvienību" atbalstīja 2,49%, partiju "Latvijas attīstībai" - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Kopumā nobalsojuši 445 225 vēlētāji, bet par derīgām tika atzītas 440 288 vēlēšanu zīmes.

EP vēlēšanām Latvijā bija reģistrēti 14 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauti 170 deputātu kandidāti. Tādējādi uz vienu no astoņām Latvijas EP deputātu vietām pretendēja vidēji 21 deputātu kandidāts.

EP vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura jāievēl astoņi deputāti. Visās ES dalībvalstīs kopā EP jāievēl 751 deputāts.

 

Atpakaļ