Eiropas gada pašvaldība – Liepāja

"Paldies visiem tiem liepājniekiem, kas pielikuši labās domas un darbus pilīti pa pilītei – paldies jums visiem!" saņēmis Liepājas apbalvojumu "Eiropas gada pašvaldība – 2013",  sacīja pilsētas galva Uldis Sesks, taču klausītāju vidū liepājnieku bija mazākums, jo zālē atradās viesi no dažādiem Latvijas novadiem – līdz pat Alūksnei, Rēzeknei un Valmierai.

Liepājas Latviešu biedrības namā sumināja piecpadsmit Latvijas pašvaldības, kuras dažādajās nominācijās uzvarēja šajā pašvaldību konkursā, taču galvenās balvas saņēma Iecavas novads un Liepāja. Vienlaikus godināja arī katras nominācijās uzvarējušās pašvaldības Eiropas gada cilvēkus. Par Liepājas Eiropas gada cilvēkiem nosaukti rakstniece Sandra Vensko, Liepājas muzeja vadītāja Dace Kārkla un Svētās Trīsvienības katedrāles ērģelnieks Voldemārs Bariss.

Liepāja saņēma vienu no konkursa galvenajām balvām, kuru dāvāja akciju sabiedrība "Swedbank", – 2000 latu. Bankas pārstāve vēlēja, lai par šīs naudas izlietojumu izlemj liepājnieki "caur savu portālu". Uzvarētāju sveica arī Taipejas misijas Latvijā vadītājs, kurš pirms pāris nedēļām apmeklēja Liepājas Universitāti un tagad pastāstīja, ka pēc šīs vizītes divas Taivānas universitātes izrādījušas interesi par sadarbību ar Liepāju. Savukārt Liepājas Eiropas gada cilvēkiem balvu dāvā Eiroparlamenta deputāte Inese Vaidere, kura aicina viņus ciemos uz Briseli.

"Ne tik bieži pašvaldību cilvēki saņem paldies par darbu," teica U. Sesks, tāpēc aicināja priekšplānā arī tos pašvaldības darbiniekus, kuri bija zālē, jo viņi "ir bijuši galvenie zobratiņi, kas ļāvuši šo balvu saņemt". Pēc domes priekšsēdētāja teiktā, sacensties konkursā ar Latvijas labākajām pašvaldībām ir "liels izaicinājums".

Konkursā tika vērtēts pašvaldību paveiktais iedzīvotāju integrācijā, kultūrā, veselīga dzīvesveida un Eiropas vērtību popularizēšanā. Liepājas pieteikumu konkursam gatavoja domes Vides un veselības daļas projektu vadītāja Elīna Tolmačova.

Pašvaldību savienības rīkotajā konkursā no Kurzemes piedalījās tikai trīs pašvaldības – arī Rucavas un Talsu novads. Rucava saņēma Pašvaldību savienības žurnāla "Logs" speciālbalvu. Sarīkojuma svinīgā daļa izskanēja ar Liepājas himnu, kurā priekšdziedātājs bija Andris Ērglis, taču tai sekoja vakariņas un balle. Pēcpusdienu vadīja Ansis Bogustovs.

Foto galerija: http://www.liepajniekiem.lv/galerijas/eiropas-gada-pasvaldiba-liepaja-102801?preview=BIlUMGEHowgaX7okR4ytSHQzm2DH7FYZBl8xgq1Cec

Autors: "Kurzemes Vārds"

Atpakaļ