Edvīns Striks atbalsta Čakšas virzīšanu veselības ministra amatam

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša, kuru Zaļo un zemnieku savienība (ZZS)  nolēma oficiāli izvirzīt veselības ministra amatam, ir piemērota kandidāte un labi orientējas veselības nozares problēmās, - tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks.

"Čakša ir cilvēks, kurš labi orientējas veselības nozarē. Viņai ir visas iespējas nozarē panākt pārmaiņas. Svarīgi, lai būtu dialogs ar medicīnas asociācijām un lai jaunajam ministram būtu blakus spēcīga komanda. Man nav iebildumu pret Čakšu kā cilvēku un ministra kandidāti," atzina Striks.

Liepājas reģionālās slimnīcas vadītāja skatījumā ideja par obligāto veselības apdrošināšanu ir atbalstāma, taču pastāvot trīs vai četri iespējamie varianti, no kuriem jāizvēlas piemērotākais.

"Skaidrs, ka kopējais naudas daudzums medicīnā ir nepietiekams. Nav runa par 30 vai 40 miljoniem - tas nebūtu risinājums, tikai cilvēku tracināšana. Jābūt nopietnai finanšu injekcijai medicīnas sistēmā," norādīja Striks. Vaicāts, vai līdzekļus par labu medicīnai būtu jāpārdala no citām nozarēm, viņš atzina, ka tas neko nedotu. "Tas būtu tas pats, kā mēģināt nosegt vainu ar kabatas lakatiņu, kur ir vajadzīgs palags. Tur ir vajadzīgs globāls risinājums," atzina Striks. Viņš pieļauj, ka efektīvāka cīņa ar ēnu ekonomiku varētu būt viens no risinājumiem, kā atrast nepieciešamo papildu naudu medicīnas nozarei.

Kā ziņots, ZZS nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru. Saeima par Čakšas apstiprināšanu amatā varētu lemt jau šonedēļ, 16.jūnijā.

Atpakaļ