Domē sveic pilsētas skolēnu olimpiāžu uzvarētājus

, 20. maijā Liepājas Domē notika šī mācību gada mācību olimpiāžu un zinātniski pētniecisko darbu lasījumu konferences uzvarētāju un viņu pedagogu sveikšana. Izcilniekus sveica Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis un Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova.

„Es ticu, ka Jūs savus sasniegumus un zināšanas krājat un veidojat, pirmkārt, sevis un savas nākotnes, savas ģimenes, savas pilsētas un savas valsts dēļ”, apsveikumā skolēniem teica Vilnis Vitkovskis. Īpašu Paldies Vitkovskis veltīja skolotājiem, uzsverot, ka tas ir apbrīnojams darbs – pamanīt un notvert brīdi, kad audzēkņa acīs iedegas “intereses lampiņa” un likt šai “lampiņai” degt arvien spožāk.

Pavisam mācību gada laikā Liepājas skolās notikušas 35 olimpiādes, kurās piedalījušies 1341 skolēns.  Godalgotas vietas mācību olimpiādēs ieguvuši 509 skolēni, kas ir par gandrīz simts skolēniem vairāk nekā pērn.

Uz valsts mēroga olimpiādēm šogad bija uzaicināti 43 skolēni (pagājušajā mācību gadā 38). Šogad 22 Liepājas vidusskolēniem ZPD lasījumos un mācību olimpiādēs ir pavisam 26 godalgotas vietas.

Vislabāk Liepājas skolēniem veicies matemātikā (4 godalgotas vietas), ķīmijā (3), ekonomikā (2), franču valodā (4). 

Visvairāk godalgotas vietas valsts mēroga olimpiādēs – 9 izcīnījuši Liepājas 12. vidusskolas skolēni. No Liepājas 12. vidusskolas divi skolēni mērojušies savām zināšanām arī starptautiskā mērogā – Veronika Vasiļevska piedalījās Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē Turcijā, bet Igors Dubaņēvičs – Baltijas valstu ķīmijas olimpiādē Viļņā.

Par atzinību starptautiskās un valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī zinātniski pētniecisko darbu lasījumos tiek piešķirta naudas balva 100 eiro, par  3.vietu - 150 eiro,  2.vietu - 200 eiro, 1.vietu - 250 eiro. Par dalību starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs paredzēta naudas balva 550 eiro.

Par veiksmīgu izglītojamo sagatavošanu Latvijas 38. Skolēnu zinātniskajai konferencei un Valsts olimpiādēm naudas balvas piešķīra arī viņu pedagogiem, izvērtējot katra ieguldījumu. Skolotāji dāvanā saņēma arī tikko izdoto grāmatu par profesoru Jāni Menci ”Dzīves svinētājs”.

Kā zināms, pašvaldības īstenotajā “Jauno ģimeņu un jaunu cilvēku atbalsta programmā" viena no galvenajām pamatnostādnēm izglītības jomā ir atbalstīt talantīgos bērnus un jauniešus. Tāpēc Liepājas Dome pērn apstiprināja nolikumu "Par talantīgo izglītojamo finansiālu motivāciju”, lai veicinātu jauno talantu attīstību un labākus mācību rezultātus Liepājas vispārizglītojošās skolās.

Naudas balvas par zinātniski pētnieciskajiem lasījumiem Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē tika piešķirtas:

 

  • Elīnai Prokopenko (Liepājas Valsts 1.ģimnāzija) par 1.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures  sekcijā ( skolotāja Gaļina Šestakova)
     
  • Elvijam Lagzdiņam (Liepājas 15.vidusskola) par 2.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures  sekcijā (skolotāja Maija Ročāne)
     
  • Kitijai Kudumai (Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola) par 2.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē filozofijas sekcijā (skolotāja Marina Šķilvalte)
     
  • Dāvim Jusupovam (Liepājas Valsts 1.ģimnāzija) par 3.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē fizikas sekcijā (skolotājs Arnolds Šablovskis)
     
  • Robertam Oļeiņikam (Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskola) par 3.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures  sekcijā (skolotāja Dace Jaunzeme)
     
  • Agatei Strautai (Liepājas Raiņa 6.vidusskola) par 3.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē pedagoģijas sekcijā (skolotājs Kārlis Strautiņš)
     
  • Ilzei Biteniecei (Liepājas Raiņa 6.vidusskola) par 3.vietu Latvijas 38. skolēnu zinātniskajā konferencē pedagoģijas sekcijā (skolotājs Kārlis Strautiņš).

Olimpiāžu uzvarētājiem:
 
  • Undīnei Gūtmanei (Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola) par atzinību franču valodas olimpiādē  ( skolotāja Jolanta Atmata)
     
  • Sofijai Ņikitinai ( Liepājas 7.vidusskola) par atzinību franču valodas olimpiādē (skolotāja Alla Kulakova)
     
  • Jēkabam Biteniekam (Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola) par atzinību filozofijas olimpiādē (skolotāja Marina Šķilvalte)
     
  • Romānam Baļukam ( Liepājas A. Pušķina 2.vidusskola) par atzinību matemātikas olimpiādē (skolotāja Olga Maikova)
     
  • Nadeždai  Šulajevai (Liepājas 7.vidusskola) par  atzinību matemātikas olimpiādē (skolotāja Dina Mihaiļičeva)
     
  • Annai Vasiļevskai (Liepājas pilsētas 12.vidusskola) par atzinību matemātikas, ķīmijas un ekonomikas olimpiādēs (skolotāja Alla Juzefoviča, skolotāja Tatjana Kurdeko, skolotāja Jeļena Judina)
     
  • Amandai Razmai (J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskola) par 3.vietu matemātikas olimpiādē (skolotāja Jolanta Klamere)
     
  • Marģeram Liepiņam ( Liepājas Valsts 1.ģimnāzija) par 3.vietu latviešu valodas olimpiādē (skolotāja Jolanta Klamere, skolotājs Normunds Dzintars)
     
  • Veronikai Vasiļevskai (Liepājas pilsētas 12.vidusskola) par 3.vietu  ekonomikas un atzinību bioloģijas olimpiādē un par dalību 3.Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē EGMO 2014 (skolotāja Alla Juzefoviča, skolotāja Jeļena Judina)
     
  • Renātei Ķeirei ( J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskola) par 2.vietu vēstures olimpiādē (skolotāja Īrisa Otrupe)
     
  • Viktorijai Molokovičai (Liepājas pilsētas 12.vidusskola) par 2.vietu franču valodas olimpiādē (skolotāja Alla Kulakova)
     
  • Jeļizavetai Paharai (Liepājas pilsētas 12.vidusskola) par 2.vietu ķīmijas olimpiādē (skolotāja Alla Juzefoviča)
     
  • Jevgēnijam Pipčenko (Liepājas 7.vidusskola) par 2.vietu franču valodas olimpiādē (skolotāja Alla Kulakova)
     
  • Dāvim Uldrihsonam (Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola) par 1.vietu krievu valodas (svešvaloda) olimpiādē (skolotāja Ludmila Semjonova)
     
  • Igoram Dubaņevičam (Liepājas pilsētas 12.vidusskola) par 2.vietu fizikas un atzinību ķīmijas olimpiādēs un dalību Baltijas valstu ķīmijas olimpiādē (skolotāja Alla Juzefoviča, skolotājs  Jurijs Skinderskis)

 

Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ