Dividendes papildina pilsētas budžetu

Liepājas pašvaldība saņems gandrīz miljonu eiro dividendēs no SIA "Liepājas enerģija", kā arī ir atguvusi pievienotās vērtības nodokļa atmaksu no koncertzāles "Lielais dzintars" projektā sākotnēji veiktajiem darbiem par 426 815 eiro. Par to pastāstīja Pilsētas domes izpilddirektora vietnieks Ronalds Fricbergs.

"Liepājas enerģija" pašvaldībai dividendēs izmaksās ir 953 349 eiro. "Kurzemes Vārds" jau rakstīja, ka lielāko daļu no šīs summas – precīzāk, 662 934 eiro – Pilsētas dome gatavojas novirzīt daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai. Tā ir summa, kuras pietrūka, lai pilnībā varētu īstenot visus māju apsaimniekotāju iesniegtos teritorijas labiekārtošanas projektus. Taču, tā kā pagalmos galvenokārt atrisina automašīnu nolikšanu un tikai retā plāno rotaļlaukuma izveidi, tad vēl 100 tūkstošus eiro dome atvēlēs rotaļlaukumu un sporta vai vingrošanas laukumu izveidei dažādos pilsētas rajonos, pastāstīja R. Fricbergs. Lēmumus par to pagājušajā nedēļā jau pieņēma domes Finanšu komiteja. Pašlaik pilsētas uzņēmuma "Liepājas namu apsaimniekotājs" un pašvaldības darbinieki apzina vietas, kurās šos laukumus varētu ierīkot. R. Fricbergs izteicās, ka tās varētu būt skolas, kas atrodas dažādās pilsētas vietās.

"Liepājas enerģijas" pārējie īpašnieki ir ieinteresēti peļņā, turpretī pašvaldība – pēc iespējas zemākā tarifā, iepriekš "Kurzemes Vārdam" teica Pilsētas domes izpilddirektors Edgars Rāts. Viņš  norādīja: "Tātad kaut kādam kompromisam tur ir jābūt. Lielākie "Liepājas enerģijas" klienti ir mikrorajoni, visas daudzdzīvokļu mājas. Caur dividendēm, caur līdzfinansējumu labiekārtošanai kaut kādā veidā atdodam to iedzīvotājiem atpakaļ."

Vēl pašvaldības budžeta papildu ieņēmumus izmantos elektromobiļu uzlādes staciju ierīkošanai Rožu ielā 11 un Tirgus ielā 22 – šim mērķim izlietos 24 831 eiro. Bet 39 536 eiro piešķirs Liepājas teātrim – "labākajam teātrim Latvijā", pēc R. Fricberga teiktā. Nauda būs domāta jauniestudējumiem un skatuves gaismas regulēšanas ierīcēm – dimmeriem. Par 53 550 eiro Pilsētas domes ēkā izveidos arhīvu un pilnveidos datorprogrammas, remontēs garderobi, tualeti, kurā nodrošinās vides pieejamību. Bet 75 000 eiro piešķirs SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" atpūtas bāzes "Draudzība" apsaimniekošanai. Par 110 584 eiro turpinās remontēt Ezerkrasta sporta kompleksa telpas Dunikas ielā 9/11.

Autors: "Kurzemes Vārds"

Atpakaļ