Daudz laimes Latvijai!

Ar dziesmām un salūtu, lielu un mazu liepājnieku gavilēm pilsētas centrā nosvinēti Valsts svētki jeb Latvijas dzimšanas diena.  18. novembrī, prāvs pulks liepājnieku pulcējās Kārļa Zāles laukumā, lai kopīgi atzīmētu Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas dienu.

Svinīgajā pasākumā „Tavs stāsts” svētku apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt sabiedriski aktīvu liepājnieku, ģimeņu, kaimiņu, draugu, skolasbiedru stāstus Latvijai. Savukārt svētku noskaņu papildināja mākslinieka Andra Vētras video projekcijas, kuras krāšņoja atpūtas centra „Libava” sienas.

Muzikālu sveicienu liepājniekiem Latvijas svētkos dāvināja grupa „The Sound Poets”, kā arī savu artavu pasākuma norisē sniedza Liepājas teātra aktieri Agnese Jēkabsone un Edgars Ozoliņš, kuri uzņēmās pasākuma vadītāju lomu.

Visskaļākos aplausus un gaviles, protams, raisīja iespaidīgais svētku salūts Liepājniece Sanita ar ģimeni un mazajiem dēlēniem pēc salūta noskatīšanās priecīgi atzina, ka pasākums ir izdevies. „Ļoti jauki, tiešām skaists pasākums. Esam liepājnieki un katru gadu apmeklējam svinības. Dažreiz gadās, ka aizbraucam kaut kur citur pie radiem, bet savādāk šos pasākumus neizlaižam un pēdējos gados esam vienmēr nākuši,” stāsta pasākuma apmeklētāja.

Arī mājās ģimene vienmēr atzīmē Valsts svētkus. „Šogad bija četras brīvdienas un esam jau paspējuši gan satikties ar draugiem, gan pabūt kopā ar ģimeni,” pastāstīja Sanita.

Sanākušos svinētājus uzrunāja arī Liepājas mērs Uldis Sesks, kurš uzsvēra, ka svarīgākais ir kopības sajūta: „Vissvarīgākais ir tas, ka mēs šodien esam šeit kopā un mēs esam spēks. Vārds Latvija ietver sevī nu jau deviņdesmit sešus gadus, ar savu senu vēsturi, kurā savas lapas puses ir gan varoņiem un uzvarām, gan sakāvēm un apspiešanām. Tajā ir savas lapas puses arī Liepājai un mums, visiem liepājniekiem. Lielākā Latvijas vērtība ir mūsu valsts, es esmu lepns par savu valsti, esmu lepns par savu Liepāju un liepājniekiem, kas ikdienā dara lielus un arī mazus darbus.”

Atpakaļ