Daudz laimes!

Stipra kā jūras vēji, lepna kā kurzemnieka sirds, mirdzoša kā dzintara pērle mūsu mīļā Liepāja svin savu 390. dzimšanas dienu. Mūsu Liepāja ir ļoti īpaša, īpaša ar bruģētajām vecpilsētas ieliņām un senajiem jūgendstila namiem, ar skarbajiem jūras vējiem un smalkajām pludmales smiltīm, ar nedaudz dumpiniecisko garu un radošumu it visās izpausmēs.

Liepāja ir īpaša gan tiem, kuri te dzīvo un šo pilsētu sauc par savām mājām, gan tiem, kurus dzīves ceļi ir aizveduši prom no dzimtās pilsētas, bet kuriem sirdī saikne ar to nav zudusi. Jo saknes jau vējš neizplēš...

Šogad Liepāja savu dzimšanas dienu sagaida laika, kas savijies ar ļoti nozīmīgiem un pilsētai svarīgiem notikumiem. Gandrīz pēc divu gadu dīkstāves ir atsākusi pukstēt pilsētas lielākā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" sirds. Baltijas lielākās metalurģiskās rūpnīcas mūrus atkal piepilda metāla klaudzoņa, krāšņu rūkoņa un darbinieku rosīguma kņada. Tas nozīmē darbu un maizi vairākiem simtiem liepājnieku ģimeņu. Es domāju, ka tā ir lielākā dāvana, ko pilsēta savā dzimšanas dienā var vēlēties - lai tās iedzīvotājiem ir darbs un pārticība, kas sniedz drošību par rītdienu.

 Šis Liepājas jubilejas gads sakrīt ar laiku, kad savu acu priekšā varam vērot lēnām piepildāmies mūsu kopīgo sapni par koncertzāli "Lielais dzintars". Sapni, ko savās sirdīs klusu bijām auklējuši pēdējos desmit gadus. Sapni, kas mūs bija iedvesmojis, un sapni, kas bija vienojis. Sapni, kas mums visiem bija licis noticēt saviem spēkiem un savai varēšanai. Šodien šis sapnis nav vairs tikai mūsu iztēlē, arhitektu iecerēs vai skicēs uz papīra, bet jau pavisam īsts - lepna un kupla kā kārtīga kurzemniece pilsētas sirdī top jaunā koncertzāle, kura jau šoruden vērs durvis savam pirmajam koncertam. Arī tā ir dāvana, ko no visas sirds varam pasniegt savai pilsētai jubilejas gadā.

Es gribu novēlēt, lai mums visiem pietiek spēka, izturības un nerimstošas iedvesmas savas zināšanas, darbu un mīlestību ieguldīt pilsētas nākotnē. Lai Liepāja aizvien būtu vieta, kur justies kā mājās - kur dzīvot un strādāt, kur augt un ziedēt, uzņemt viesus un vienmēr ilgoties atgriezties. Sev par prieku un Latvijai par lepnumu.

Daudz laimes dzimšanas dienā, Liepāja!

 

Uldis Sesks, Liepājas domes priekšsēdētājs

Atpakaļ