Dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) apvienību veidojošo partiju līderi šodien valdes sēdē vienojās par kopīgu nostāju attiecībā uz Latvijas valsts aizsardzības un drošības situāciju.

Viņi arī norādīja, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Par šo paziņojumu vienojušies ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Liepājas partijas priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.


ZZS ir atbalstījusi Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, par to balsojot apvienības Saeimas frakcijas deputātiem. ZZS nostāja un politika nav mainījusies – apvienību veidojošās partijas – LZS, LZP, partija "Latvijai un Ventspilij" un Liepājas partija – ir pārliecinātas, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants. Vienlaikus būtiski ir sekmēt iedzīvotāju sociālo un ekonomisko drošību un sabiedrības integrāciju, lai stiprinātu iekšējo stabilitāti valstī, norāda ZZS.

ZZS ir pārliecināta, ka Latvijas valsts aizsardzībai un drošībai ļoti svarīgs ir NATO militārais atbalsts gan Latvijā, gan Baltijas reģionā kopumā. ZZS iepriekš ir paudusi atbalstu Latvijas karavīru nosūtīšanai dalībai misijās ārvalstīs, un Latvijas partneri ir pauduši atzinīgus vārdus par mūsu militārpersonu ieguldījumu. Tāpēc uzskatām par svarīgu, lai arī sabiedroto karavīri ar cieņu izturētos pret mūsu valsti, uzturoties Latvijā, norāda politiskais spēks.

ZZS novērtē Latvijas sabiedroto ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā un pauž pārliecību, ka, turpinot līdzšinējo ciešo sadarbību ar saviem NATO partneriem, mēs stiprināsim Latvijas drošību pret iespējamajiem apdraudējumiem. Tas arī nosaka vienu no ZZS būtiskākajām prioritātēm turpmāk – panākt Latvijas aizsardzības budžeta palielinājumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Kā ziņots, iepriekš gan Vējonis, gan ZZS koalīcijas partneri kritizēja Lembergu saistībā ar viņa par NATO paustajiem izteikumiem.

 

 

Atpakaļ