Cietokšņa kanāla krastā atjaunotas atpūtas vietas

Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas līdzfinansētā projekta „Ūdenstūrisma kā dabas un aktīvā tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā” (saīsināti „Riverways”) ietvaros Cietokšņa kanāla krastā atjaunotas divas atpūtas vietas, bet pie Grīzupes ielas izveidota jauna atpūtas vieta.

Atjaunotās atpūtas vietas Cietokšņa kanāla krastā atrodas pie Redāna un Ziemeļu fortiem. Projekta ietvaros ir izvietoti arī divi informācijas stendi (atpūtas vietā pie Grīzupes ielas un Ziemeļu fortos), kā arī norādes zīmes. Šos darbus veica uzņēmums SIA „Taku meistars”.

„Attīstot un pilnveidojot ūdenstūrisma maršrutu „Cietokšņa kanāls”, ņēmām vērā pieredzējušu laivotāju viedokli. Cietokšņa kanāls var kļūt par populāru laivošanas maršrutu, tādēļ ir svarīgi laivotājiem piedāvāt sakārtotu atpūtas vietu infrastruktūru. Atpūtas vietas varēs izmantot gan laivotāji, gan ikviens cits liepājnieks un pilsētas viesis, novērtējot neskarto dabu Cietokšņa kanāla krastos,” vērtē Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Pagājušā gada nogalē un šā gada sākumā tika veikti Cietokšņa kanāla krasta sakopšanas darbi – aptuveni 10 metrus platā joslā no krasta izcirsti krūmi, no kanāla izcelti kritušie koki un posmā no Grīzupes ielas līdz kanāla ietekai jūrā (kopumā 8 km garā krasta teritorijā) savākti atkritumi. Šos darbus veica uzņēmums SIA „ARSA 1”.

Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas līdzfinansētā projekta „Riverways” Liepājai atvēlētais budžets ir 34 719 eiro, no kuriem 83% jeb 28 816,77 eiro finansēs Eiropas Savienība un 5902,23 eiro Liepājas pašvaldība. Projektā pavisam ir iesaistījušies 39 partneri – Kurzemes, Vidzemes un Rīgas plānošanas reģioni un tajos esošās pašvaldības, kā arī pašvaldības no Igaunijas.

Projekta „Riverways” īstenošana nodrošinās pilsētas laivošanas maršruta „Cietokšņa kanāls” attīstību un popularizēšanu gan iedzīvotāju, gan pilsētas viesu vidū. Projekta mērķis ir uzlabot apstākļus ūdenstūrisma attīstībai un paaugstināt ūdenstūrisma konkurētspēju Latvijā un Igaunijā, izstrādāt jaunus tūrisma produktus, nodrošināt atpazīstamību esošajiem, kā arī attīstīt atpūtas vietas ūdenstilpņu krastos.

Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ