Cer piesaistīt 33 miljonus Eiropas fondu naudas

Deputāti divās pastāvīgajās komitejās 1.oktobrī lēma par finansējumu tehniskajai palīdzībai un līgumu ar Finanšu ministriju, lai piesaistītu ES fondu investīcijas vismaz 33,3 miljonu eiro apmērā.

Deleģēšanas līgums jānoslēdz, pamatojoties uz Finanšu ministrijas kā Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadošās iestādes vēstuli "Par deleģēšanas līguma noslēgšanu".

Lai veiktu projektu iesniegumu atlasi Ministru kabineta noteikumos par attiecīgā specifiskā atbalsta mērķa vai tā pasākuma īstenošanu, kuru ietvaros paredzēts atbalsts integrētu teritoriālo investīciju īstenošanai nacionālas nozīmes attīstības centros, nepieciešams domes lēmums par deleģēšanas līguma noslēgšanu ar Finanšu ministriju.

Noslēdzot deleģēšanas līgumu, tiks nodrošināta integrētu teritoriālo investīciju projektu iesniegumu atlase un pilsētai piesaistītas Eiropas Savienības fondu investīcijas vismaz 33 378 514 eiro apmērā.

Tāpat abās komitejās tika pieņemts lēmums par projekta pieteikuma "Tehniskā palīdzība Liepājas integrēto teritoriju investīciju projektu iesniegumu atlases nodrošināšanai" iesniegšanu. Kā skaidroja vicemērs Gunārs Ansiņš, jaunajā plānošanas periodā mainījušās ES prasības, un projektu atlase jāveic uz vietas, pašvaldībā. Tāpēc arī ar domes lēmumu jau iepriekš tika mainīta Attīstības pārvaldes struktūra, lai izveidotu atsevišķu nodaļu, kas nodarbosies tikai ar ES projektiem.
 
Projekta "Tehniskā palīdzība integrēto teritoriju investīciju projektu iesniegumu atlases nodrošināšanai Liepājā" plānotās kopējās izmaksas ir 53 665,90 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (85% apmērā) ir 46 666 eiro, bet nacionālais publiskais finansējums (15% apmērā, tajā skaitā Liepājas pašvaldības līdzfinansējuma daļa) – 6 999,90 eiro.

Pilsētas attīstības komitejas un Finanšu komitejas lēmumi vēl jāapstiprina domes sēdē.

 

Sarmīte Pujēna, irliepaja.lv

Atpakaļ