Cer iekarot Arābu Emirātus

Liepājas eleketrovelosipēdu ražotājas SIA "Blue Shock Taxi" valdes loceklis Artis Daugins nupat atgriezies no biznesa vizītes Apvienotajos Arābu Emirātos. Kopā ar Zaļo tehnoloģiju klastera uzņēmumiem viņš piedalījies enerģētikas samitā, kā arī ticies ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Vizītes laikā apmeklēta Dubaija un Abū Dabī. Liepājas uzņēmuma piedāvājums ieinteresējis Dubaijas metro līnijas attīstītājus. "Šobrīd viņiem nav nekādas pieredzes elektrotransporta izmantošanā, līdz ar to trūkst izpratnes par mūsu produkciju. Tāpēc mums ir jānāk klajā ar savu piedāvājumu –  koncepciju par to, kā mūsu produkts jeb pakalpojums būtu izmantojams Apvienotajos Arābu Emirātos. Pirmkārt, tas būtu tūrisms, taču interesents varētu būt piedāvājums metro stacijās izveidot elektrovelosipēdu nomas punktus," pauda A. Daugins.

Tāpat interese bijusi arī par Liepājas uzņēmuma jauno projektu – elektrokartingiem. Pagaidām gan grūtības radot tas, ka Latvijas un Baltijas valstu uzņēmējiem nav pieredzes strādāt Tuvo Austrumu reģionā, kurā ir ne tikai atšķirīga kultūra, bet pavisam savādāka biznesa vide nekā Eiropā, Amerikā vai citviet pasaulē.

"Tomēr pašlaik visi kauliņi ir mūsu pusē. Ja spēsim pienācīgi sagatavoties un pierādīt, ka esam Dubajas ambīciju cienīgi, tad mums pavērsies visas iespējas strādā šajā reģionā," sacīja uzņēmuma "Blue Shock Taxi" valdes loceklis.

Atpakaļ