Budžets šogad pildās pēc plāna; nākotnē prognozes piesardzīgas

Liepājas pašvaldības budžets gada pirmajā pusē pildījies pēc plāna, tomēr runāt par būtisku ienākumu uzlabošanos tuvākajā nākotnē runāt nav pamata, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Gada pirmajos sešos mēnešos nodokļos iekasēti 51,9% no šogad plānotā, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN), kas ir lielākā pašvaldības ieņēmumu pozīcija, iekasēts 47,8% apjomā no šogad plānotā.

"Šāda situācija gada pirmajā pusē ir ierasta, jo ziemā vērojama mazāka aktivitāte būvniecībā un citās nozarēs," sacīja Sesks, piebilstot, ka gada otrajā pusē iekasētā IIN apjoms būs lielāks. Vienlaikus runāt par būtisku ienākumu uzlabošanos tuvākajā nākotnē neesot pamata.

"Budžeta veidošanās valstī un pilsētā nav atrauta no ekonomiskās situācijas. Budžeta ieņēmumu daļu ietekmē neskaidrā situācija "Liepājas metalurgā" un notikumi Ukrainā, Krievijā un citās valstīs," sacīja Sesks. "Tas ietekmē Latvijas ražotājus un eksportētājus."

Sesks uzsvēra, ka, neraugoties uz sarežģījumiem ekonomiskajā situācijā, šogad pašvaldības budžets ir nedaudz lielāks kā pērn, līdz ar to nav iemesla bažīties par nepieciešamību nākotnē samazināt izdevumus. Vienlaikus neesot pamata runāt arī par papildu finansējuma piešķiršanu kādiem pasākumiem.

"Budžets tika plānots piesardzīgi un pildās pēc plāna, līdz ar to bažu nav," sacīja Sesks.

Kopējie nodokļu ieņēmumi šī gada pirmajos sešos ir 19,7 miljoni eiro, tostarp 364 108 eiro atlikums no iepriekšējā gada, savukārt IIN iekasēts 16,2 miljonu eiro apjomā. Nekustamā īpašuma nodoklis iekasēts 2,9 miljonu eiro apjomā, kas ir 88,6% no gada plāna.

 

LETA

Foto: liepaja.lv

Atpakaļ