Budžeta grozījumos investīcijām atvēlēs papildus 3,5 miljonus eiro

Liepājas pilsētas domes pastāvīgās Finanšu komitejas sēdē rīt, 20. februārī, paredzēts izskatīt lēmumprojektu par pašvaldības 2014. gada budžeta grozījumiem, atvēlot papildus gandrīz 3,5 miljonus eiro dažādiem investīciju un ar pilsētas attīstību saistītiem projektiem.

Ņemot vērā, ka pašvaldības budžets 2014.gadam tika apstiprināts jau pagājušā gada beigās, kad precīzi līdzekļu atlikumi vēl nebija zināmi, šobrīd nepieciešams izdarīt grozījumus, palielinot budžetā naudas līdzekļu apjomu par 8,3 miljoniem eiro. Lielākā daļa no šīs naudas jau ir iezīmēta noteiktu funkciju nodrošināšanai, taču 3 456 362 eiro ir atlikums, ko plānots sadalīt dažādiem ar pilsētas attīstību saistītiem projektiem.

Budžeta grozījumos vairāk nekā 2,8 miljoni eiro paredzēti dažādiem pilsētvides uzlabošanas projektiem, iekļaujot promenādes rekonstrukciju, bērnu rotaļu laukuma aprīkojuma nomaiņu Jūrmalas parkā un citus objektus. Tāpat plānots uzsākt Garnizona kapsētas rekonstrukciju, Pļavu ielā iecerēta lietus ūdens drenāžas izbūve, bet Siļķu ielā plānota lietus ūdens kolektora rekonstrukcija, ko jau ilgstoši ir gaidījusi liela daļa Laumas mikrorajona iedzīvotāju. Vairākās vietās pilsētā paredzēts vidi degradējošu ēku nojaukšana un gājēju ietvju sakārtošana, bet Beberliņos ieplānota atpūtas vietas labiekārtošana.

Finansējums paredzēts arī izglītības iestāžu kapitālajiem remontiem, telpu aprīkojumam Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā, zemāka līmeņa nakts patversmes izveidei Flotes ielā 7, kā arī pašvaldībai piederošās ēkas renovācijai Klaipēdas ielā 96a, kur mājvietu radušas dažādas nevalstiskās biedrības un organizācijas. Līdzekļus plānots piešķirt arī peldbaseina kompleksa „Ezerkrasts” siltumapgādes sistēmas rekonstrukcijai.

Ņemot vērā pašvaldības iepriekš pieņemtos lēmumus pārņemt no sporta kluba „Liepājas metalurgs” bērnu un jauniešu sporta programmas, kā arī apsaimniekošanā nodotos sporta stadionus, pašvaldības budžeta grozījumos paredzēts finansējums arī sporta būvju iegādei stadionā „Daugava”, kā arī jauna vieglatlētikas aprīkojuma iegādei un uzstādīšanai stadionos.

Budžeta grozījumos iekļautas arī investīcijas plānošanas un projektēšanas dokumentācijas izstrādē vairākām pilsētai nozīmīgām teritorijām un objektiem, ieskaitot gan pludmales attīstības tematisko plānojuma izstrādi, gan Zirgu salas attīstības metu konkursa organizēšanu, gan arī projekta izstrādi Tramvaja tilta rekonstrukcijai.

Papildus gandrīz 600 tūkstoši eiro paredzēti pašvaldības un tās iestāžu darbības nodrošināšanai. Tas ietver gan papildus finansējumu pilsētas noformējumam svētkos, kultūras pasākumu organizēšanai, jauniestudējumiem „Liepājas teātrī”, atjaunot atlīdzību komisiju locekļiem, atbalstu futbola un hokeja klubiem, kā arī atbalstu mazo un vidējo uzņēmumu darbībai. Iecerēts arī papildus finansējums dažādu sporta, kultūras un izglītības jomas pasākumu norises atbalstam pilsētā.

Pašvaldības 2014.gada budžeta grozījumus plānots izskatīt Liepājas domes pastāvīgajā Finanšu komitejas sēdē 20.februārī, taču spēkā tie stāsies tikai pēc pieņemšanas Liepājas domes sēdē, kas plānota 27.februārī.



Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ