Biznesa centrs paplašināšanās

Šā gada 25.februārī Liepājas Būvvaldes komisija ekspluatācijā pieņēma  “Liepājas biznesa centrs” paplašināto teritoriju, kurā izbūvētas trīs jaunas ražošanas ēkas ar kopējo plātību aptuveni 12 300 m2 un viens mazāks ražošanas korpuss 1000 m2 platībā, portālam pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

“Liepājas biznesa centra” īpašnieka un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs LSEZ SIA “Pumac Liepaja” pārstāvis Livars Vangovskis uzsver, ka projekts ir veiksmīgi īstenots un jau šobrīd ražošanas uzņēmumiem ir iznomāti 74% no jaunajām telpām, kas liek domāt par industriālā parka tālāku paplašināšanos.   

“Liepājas biznesa centrs” paplašināšanas projektu atbalstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un kā nosaka noslēgtais līgums, atbalsta intensitāte ir  50%, jeb  līdz aptuveni 1,4 milj. eiro. Tāpat ar LIAA noslēgtais līgums paredz, ka  uzbūvētajās telpās jāizvieto ražošanas uzņēmumi ne vēlāk kā 36 mēnešu laikā, radot jaunas darbavietas.

Liepājas būvinspekcijas vadītājs Ivars Čīma atzina, ka esot patiess prieks pieņemt ekspluatācijā jaunu ražošanas objektu, kas Liepājā dos atkal jaunas darbavietas. Pagājušajā gadā esot izbūvētas pašas ēkas –  četri ražošanas korpusi, bet šogad pakāpeniski notiek ēku apgūšana, pielāgošana katra konkrētā ražošanas uzņēmuma vajadzībām. I.Čīma arī uzsvēra, ka objekts Kapsēdes ielā 4 ir nenoliedzami viens no būtiskākajiem 2015. gada jaunradītiem objektiem Liepājā, kas palielina ražošanas potenciālu un nodrošinās jaunas darbavietas.

Kā liecina “Liepājas Biznesa centra” apkopotā informācija, tad darbavietu skaits salīdzinot ar pagājušo gadu ir palielinājies par 76 jaunām darbavietām, no kurām aptuveni 40 ir tieši saistītas ar jaunajiem ražošanas korpusiem. Turklāt pakāpeniski  palielinot jauno ražotņu jaudu darbavietu skaits turpina pieaugt. Tāpat industriālā parka “Liepājas biznesa centrs” vadība turpina sarunas ar interesentiem, kas vēlas iznomāt vēl esošās brīvās telpas.

LSEZ SIA “Pumac Liepaja” pārstāvis Livars Vangovskis skaidro: “Jau būvniecības procesā bija konkrēta interese no uzņēmējiem, kas novērtēja Liepājas uzņēmējdarbības vidi, izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli - ostas un perspektīvā arī lidostas klātesamību un, protams, pašvaldības un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu. Jaunajās telpās savas ražotnes ir izveidojuši trīs jauni uzņēmumi – SIA “Expedit Baltic”, kas ir Dānijas mazumtirdzniecības veikalu iekārtojuma risinājumu kompānijas "Expedit" meitas uzņēmums, metālapstrādes uzņēmums SIA “Swedan Partners”, un kartona un plastmasa ofisa aprīkojuma ražotājs SIA “EL Prod”, bet papildus ražošanas platību  ieguvuši divi no jau esošajiem uzņēmumiem – metālapstrādes uzņēmums LSEZ SIA “Jensen metal” un teleskopisko konveijeru ražotājs LSEZ SIA ”Caljan Rite-Hite Latvia”.”

“Liepājas biznesa centra” attīstītājs  LSEZ SIA “Pumac Liepaja” “iesniedzis arī pieprasījumu Liepājas Būvvaldē, lai noskaidrotu kādas ir iespējas nākotnē vēl  paplašināties.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks Jānis Lapiņš stāsta: “Mēs jau nevienu vien reizi esam uzsvēruši, ka “Liepājas biznesa centra” modelis ir sevi pierādījis un šodien redzam, ka arī lēmumi gan par industriālā parka paplašināšanu, gan attīstību dod konkrētu rezultātu –  uzbūvētas četras ēkas ražošanas uzņēmumiem, kuras pakāpeniski tiek apgūtas, nodrošinot jaunas darbavietas. Īpaši būtu jāuzsver jaunu uzņēmumu ienākšanu un interesi par Liepājas uzņēmējdarbības vidi un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas priekšrocībām, kas veicina tālāku attīstību un interesi turpināt paplašināt “Liepājas Biznesa centru”.  Tas ir labs piemērs, kā var attīstīt arī citas industriālās teritorijas pilsētā.”

2015.gadā izveidoja arī  divas labiekārtotas industriālas teritorijas Karostā, Virssardzes ielas rajonā un Meldru ielā, kas arī varētu būt interesantas uzņēmējiem. Abas teritorijas, sadarbojoties Liepājas domei un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei, tika sakārtotas ES struktūrfondu projektu ietvaros.

Atpakaļ