Bērziņš: Investora nepiesaistīšana "Liepājas metalurgam" var radīt sarežģījumus valstij

Pēc tiesas pieņemtā lēmuma par tiesiskās aizsardzības procesa plāna izstrādāšanu AS "Liepājas metalurgs" atvēlētais laiks ir jāizmanto investora piesaistei, jo pretējā gadījumā sarežģījumi būs valstij kopumā, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Savukārt Dombrovskis atkal veltīja kritiku uzņēmuma akcionāriem, kuri ir maz ieinteresēti situācijas uzlabošanā un kuru prioritāte ir savstarpēja strīdēšanās.

Kā ziņots, "Liepājas metalurga" jaunais padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka AS "Liepājas metalurgs" patlaban jādara viss iespējamais, lai līdz 26.augustam uzlabotu un saskaņotu ar uzņēmuma kreditoriem tiesiskās aizsardzības procesa plānu.

"Padomes pirmais uzdevums būs tikties ar uzņēmuma kreditoriem, tostarp ar lielāko kreditoru - Valsts kasi. Šīs tikšanās laiks gan vēl nav noteikts, tomēr mēneša laikā uzņēmumam jāizdara viss iespējamais, lai tiesiskās aizsardzības procesa plāns tiktu saskaņots ar kreditoriem un tiesa to varētu apstiprināt," sacīja Vilnītis.

Viņš piebilda, ka būtiski ir noskaidrot un iekļaut plānā arī lielākā kreditora Valsts kases nosacījumus tiesiskās aizsardzības procesa plānam, jo tie var atšķirties no Itālijas bankas "UniCredit S.p.A." nosacījumiem.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Piektdien uzņēmums vērsās Liepājas tiesā ar iesniegumu, kurā uzņēmums lūdz par vienu mēnesi pagarināt tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu. "Liepājas metalurgs" skaidro, ka pagarinājums nepieciešams, lai pilnveidotu iepriekš izstrādāto tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna projektu un maksimāli ņemtu vērā kreditoru intereses.

Valsts kase šomēnes no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Autors: LETA

Foto: Andris Gertsons

Atpakaļ