Bērnu svētki pieskandina pilsētu

Nedēļas nogalē Liepāja piederēja bērniem. To apliecināja ne tikai deju lielkoncerts ar gandrīz tūkstoti dalībnieku stadiona "Daugava"rezerves laukumā, bet arī citi sarīkojumi, kur mammas un tēti iejutās pavadītāju lomās. Ģimenes svētki Ļielmutis Fricis un Lielmute Marta" jau tradicionāli noslēdza mācību gadu un ieskandināja vasaras brīvlaiku.

Svētki sākās dienas vidū Jūrmalas parkā, kad ikviens varēja iesaistīties Bērnu un jauniešu centra pedagogu sarīkotajās jaunrades darbnīcās. Varēja izgatavot sev krelles vai kuģīti. Varēja noskatīties modes šovu vai kopā ar folkloristiem apsēsties uz kāda cisu maisa pļaviņā. Bērni ar lielu prieku un azartu iesaistījās visās piedāvātajās atrakcijās un veica nepieciešamos uzdevumus. Daudzu uzmanību piesaistīja arī brīvdabas izstādes, kur varēja apskatīt dažādu pulciņu dalībnieku veikumu. "Mammu, es arī gribu tā zīmēt," kāda meitenīte raustīja aiz svārku stērbeles savu mammu apskatīt zīmējumu pulciņa dalībnieku izstādi. Markus atzinīgus vārdus teica par iespēju bungot un izmēģināt citus mūzikas instrumentus, ko piedāvāja Jauniešu mājas pārstāvji. Parkā darbojās arī dažādas atrakcijas, netrūka gardumu, ar kuriem pamieloties un ik pa laikam varēja vērot dažādus priekšnesumus. Daudz skatītāju pabija arī uz mūziklu "Dejas tumsā", kur jaunieši izdziedāja un izdejoja gan mīlestības skaistumu, gan attiecību problēmas, narkotiku un bezatbildības postu. "Ļoti skaisti, ka jaunieši tā darbojas," sacīja Kristīne, kas ar vīru un bērniem bija ieradušies uz svētkiem. Nākot katru gadu un vienmēr priecājoties par šiem svētkiem - darbnīcām un priekšnesumiem. Arī pašu bērni ir iesaistīti pulciņos un piedalās svētkos ar priekšnesumiem.

Varens skatītāju pulks piepildīja vakarpusē stadiona "Daugava" rezerves laukuma tribīnes, lai noskatītos deju lielkoncertu "Vējiņ, kājiņ, bums!", kurā piedalījās ap tūkstots dejotājiem. Viņi uz Jūrmalas parku atnāca svinīgā gājienā un priecēja skatītājus ar deju rakstiem, enerģiju un milzu prieku. Lieliski tautiskās dejas papildināja arī pūtēju orķestris, moderno deju grupas un pat ektrēmo sporta veidu pārstāvji - jaunie bmx sportisti.

Koncerta kulminācijā ķerot vēju un izdedzot zvaigzni par visiem mīļajiem, likās, ka mazliet izkliedēta arī migla un kad gaisā pār dejotāju galvām tika mesti krāsainie spilveni, ar kuriem visu koncertu rotaļājās tā dalībnieki, bija skaidrs, ka vasara jau ir sākusies. Bet kamēr dejotāji pēc koncerta vēl koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" izbaudīja modernākus deju ritmus un jauno liepājnieku grupu uzstāšanos, citi sāka gatavoties ģimenes svētku otrajai dienai, kas piedāvās jaunas atrakcijas, priekšnesumus un aktivitātes rīt turpat Jūrmalas parkā.


Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ