Bērnu aizsardzības dienā sabiedriskais transports bērniem būs bez maksas

Svētdien, 1. jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā - bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem Liepājas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas, portālu informēja "Liepājas sabiedriskais transports" (LST) direktors Gints Lūsis.

Bezmaksas sabiedriskais transports Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā ir dāvana bērniem līdz 18 gadu vecumam, lai viņiem kopā ar vecākiem atvieglotu nokļūšanu uz un no svētku pasākumiem. Šie atvieglojumi attiecas arī 904. un 912. maršrutu. Šādu iniciatīvu par bezmaksas sabiedrisko transportu bērniem Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā Liepājas dome atbalsta jau trešo gadu.

Bērniem braukšanas biļete šajā dienā nav jāiegādājas, bet nepieciešamības gadījumā, pēc kontroles lūguma, būs jāuzrāda skolēnu apliecība vai cits personas apliecinošs dokuments, lai varētu pārliecināties par jaunieša vecumu. Bez vajadzības kontrole mazos pasažierus nepārbaudīs.

Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai nedēļas nogalē – 31. maijā un 1. jūnijā – visi liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz ikgadējiem ģimenes svētkiem "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Gan lielajiem, gan mazajiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt spēles, skatīties teātra izrādes, baudīt koncertus un izstādes. Ģimenes svētku pasākumi notiks Jūrmalas parkā, Liepājas muzejā, stadiona "Daugava" rezerves laukumā, Liepājas Latviešu biedrības namā un koncertdārzā "Pūt, vējiņi!".

Iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jārēķinās, ka nedēļas nogalē, ģimenes svētku laikā, iespējami satiksmes ierobežojumi. 31.maijā būs ierobežota satiksme deju svētku dalībnieku gājiena laikā no plkst. 16:00 – 17:00, gājiena dalībnieki virzīsies no Liepājas teātra pa Lielo un Peldu ielu uz Jūrmalas parku. Savukārt 1.jūnijā būs ierobežota satiksme ratiņu parādes gājiena laikā no plkst. 12:00 – 13:00, gājiena dalībnieki virzīsies no Rožu laukuma pa Lielo un Peldu ielu uz Jūrmalas parku. Ierobežojumu dēļ sabiedriskais transports minētajos laika posmos var nedaudz kavēties no kustības grafika.

Lai ērti nokļūtu uz svētku norises vietām pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports" G.Lūsis aicina izmantot gan tramvaju, gan autobusus.

 

Atpakaļ