Barča prognozē, ka vispārīgo aizliegumu jaunām psihoaktīvām vielām Saeima varētu pieņemt rudenī

Grozījumus "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību", kas paredzēs vispārīgo aizliegumu jaunām psihoaktīvām vielām, Saeima trešajā, galīgajā, lasījumā varētu pieņemt rudenī, aģentūrai LETA prognozēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).

Plānots, ka otrajā lasījumā Saeima likumprojektu varētu skatīt 12.jūnijā. Barča skaidroja, ka likumprojektu pavasara sesijā nevar pagūt pieņemt trešajā lasījumā, jo komisija nekad uz pieņemšanu nelaiž nesagatavotus un nekvalitatīvus likumprojektus. Savukārt, lai sagatavotu kvalitatīvu likumprojektu, nepieciešams arī atbilstošs laika ieguldījums.

Plānots, ka Saeimas pavasara sesija noslēgsies 20.jūnijā - attiecīgais datums vēl jāapstiprina parlamentam.

Šodien Sociālo un darba lietu komisija izskatīja vairākus likumprojekta priekšlikumus un vienojās, ka par daļu no tiem nākamnedēļ turpināsies diskusija darba grupā.

Kā ziņots, Saeimas deputāti 27.martā pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību", kuru tā brīža redakcija paredzēja papildus jau pastāvošajiem ierobežojumiem noteikt sintezētas psihoaktīvas vielas definīciju un pavērt ceļu to sertificēšanas ieviešanai.

Jau ziņots, ka Saeima aprīlī steidzamības kārtā ieviesa kriminālatbildību personām, kuras pārdod jaunās psihoaktīvās vielas, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums. Grozījumus Krimināllikumā virzīja Saeimas Juridiskā komisija, un 3.aprīlī Saeimā tie tika apstiprināti galīgajā lasījumā.

Savukārt 15.maijā Saeimas deputāti galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, nosakot jaunus ierobežojumus minēto vielu izplatībai. Krimināli būs sodāma pamudināšana lietot jaunas psihoaktīvās vielas, piemēram, piedāvājot "pamēģināt", kā arī šo vielu ievadīšana organismā pret personas gribu.

Atpakaļ