Augusta beigās tiks svinēti Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" spāru svētki

“Koncertzāle “Lielais Dzintars” ir ļoti nozīmīgs objekts, kas mainīs pilsētas seju un iezīmēs jaunas arhitektūras līnijas pilsētas panorāmā. Soli pa solim tuvojamies ilgi lolotajam sapnim – mūzikas, kultūras un arhitektūras centram, kas būs nozīmīgs ne tikai reģionālā, bet arī nacionālā līmenī,” šodienas preses konferencē uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

“Iespējams, ka koncertzāle “Lielais Dzintars” ir pašlaik interesantākā būve Latvijā tās īpašā risinājuma dēļ – katrs elements ir specifisks, ar noteiktu leņķi un izvietojumu. Katrs solis būvniecības procesā tiek rūpīgi pārdomāts. Šogad būtiskākie atskaites punkti ir spāru svētki, kas tiek plānoti augusta beigās. Šī gada laikā jāpabeidz arī ēkas fasādes veidošana, līdz ar to ikviens liepājnieks un pilsētas viesis šī gada laikā varēs novērtēt ēkas apjomu un izsaku,” sacīja SIA “Merks” valdes loceklis Oskars Ozoliņš.

Kā uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, koncertzālē “Lielais Dzintars” notiks ne tikai vietēja, bet visas Latvijas mēroga pasākumi, kas Liepāju veidos kā pasaules mūzikas un kultūras centru.

“Šis gads ir īpašs, jo Liepājas Simfoniskais orķestris ir uzsācis koncertciklu “Lielo Dzintaru gaidot”. Tāpat šovasar ikviens tiek aicināts uz profesionālās mākslas festivālu “Liepājas vasara”, kurā šogad tiks piedāvāta plaša kultūras programma visas vasaras garumā,” sacīja Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Festivāla Atklāšanas koncertā 19.jūnijā brazīļu diriģenta Žuā Maurīsiu Galīndas vadībā un ASV solistu izpildījumā dzirdēsiet Džordža Ģēršvina fragmentus no operas „Porgijs un Besa”. Jūnijā un augustā skatītājus priecēs Liepājas teātra izrādes, savukārt jūlija un augusta vakaros Liepājas Simfoniskais orķestris aicinās klausītājus uz šarmanto Hika zāli, lai baudītu lielisku kamermūziku un burvīgu atmosfēru. Festivāls noslēgsies 30.augustā ar jaunās koncertzāles Spāru svētku koncertu un Senās uguns nakts pasākumu.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties visās Biļešu Paradīzes kasēs un stundu pirms sākuma tā norises vietā. Festivāla programma pieejama www.liepajasvasara.lv .

Atbilstoši Liepājas pilsētas Domes 2014.gada 6.janvārī noslēgtai vienošanās ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par projekta „Liepājas daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” infrastruktūras paplašināšana sniegto pakalpojumu piedāvājuma daudzveidības attīstībai” īstenošanu (vienošanās Nr.3DP/3.6.1.1.0./13/IPIA/VRAA/017/100) saskaņā ar darbu grafiku norit aktīvs darbs pie ēkas būvniecības.

Ar uzstādīto tīkla kameru ir iespēja būvniecības procesus vērot tiešraidē diennakts garumā. Tiešraide pieejama ŠEIT


Baiba Bože
Koncertzāles „Lielais Dzintars” producente

Foto: Edgars Pohevičs

Atpakaļ