Atpūtas taka „Prieks” tiks papildināta ar jaunām āra trenažieru iekārtām

Piektdien, 13. septembrī, plkst. 17:00 Zaļās birzes mikrorajonā pie Melnupītes svinīgā pasākumā tiks atklāta ar jaunām āra trenažieru iekārtām papildinātā veselīgās un aktīvās atpūtas taka „Prieks”. Uz svinīgo pasākumu aicināts ikviens interesents.

Veselīgās un aktīvās atpūtas taka „Prieks” 2011. gadā tika izveidota, pateicoties uzvarai un iegūtajiem līdzekļiem projektu konkursā LMT Liepājai. Arī 2013. gadā uzņēmums „Latvijas mobilais telefons” (LMT) rīkoja projektu konkursu LMT Liepājai, kurā Ilzes Vitāles iesniegtais projekts „Āra trenažieri atpūtas takā „Prieks”” atkārtoti guva pārliecinoši lielu sabiedrības atbalstu un plūca uzvaras laurus. Projekta ietvaros taka tiek papildināta ar jaunām āra trenažieru iekārtām, kas paredzētas dažādu muskuļu grupu trenēšanai bērniem no 8 gadu vecuma un pieaugušajiem – tādējādi takas elementus var izmantot ne tikai bērni un jaunieši (kā līdz šim), bet arī pieaugušie.

„Liepājnieki vienmēr izcēlušies kā labu ideju ģeneratori, šī projekta realizācija vēlreiz to apstiprina. Veselīgās un aktīvās atpūtas takā „Prieks” veiktie uzlabojumi ir mūsu kopīgs ieguldījums Liepājai un tās iedzīvotājiem sociāli nozīmīgu projektu īstenošanā savai un savas pilsētas izaugsmei,” atzina LMT Biznesa klientu centra Liepāja vadītāja Liene Dombrovska.

„Man šis projekts ir nozīmīgs, redzot to, ko tas dod šai videi, līdzcilvēkiem. Man ir patiess prieks, ievērojot, ka uz taku nāk ģimenes ar bērniem, cilvēki, kas nāk pastaigās ar suņiem vai vienkārši pasēdēt upes krastā, pārdomājot vien sev zināmo, kā arī bērni no bērnu nama. Vēl jo vairāk ir prieks, ja uz taku cilvēki atbrauc ar velosipēdiem gan no centra, gan attālākiem pilsētas mikrorajoniem. Daba un aktīva vide rada labas sajūtas un, manuprāt, Zaļās birzes mikrorajons ir kā radīts, lai tieši ar savu "zaļumu", sakopjot to, priecētu ikvienu liepājnieku un pilsētas viesi. Šai vietai vēl ir daudz perspektīvu”, uzsvēra Ilze Vitāle.

„Paldies par aktivitāti balsojumā un atsaucību projekta realizācijā un finansēšanā”, pauda Ilze Vitāle, aicinot ikvienu liepājnieku un pilsētas viesi piedalīties svinīgajā atklāšanas pasākumā, kur būs iespēja novērtēt padarīto, kā arī atpūsties un baudīt dažādus sarūpētos pārsteigumus.

Atgādinām, ka pateicoties pirmajai uzvarai LMT Liepājai konkursā 2011.gadā Melnupītes krastā tika izveidota atpūtas taka, kurā izvietoti rotaļu elementi bērniem – mājiņa ar šūpolēm un slidkalniņu, līdzsvara šūpoles, alpīnistu siena, kā arī vingrošanas komplekss. Atpūtas takā tika uzstādīti arī soliņi un atkritumu urnas.

Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ