Atklāts jauns sporta laukums bērnudārzā „Dzintariņš”

Otrdien, 17. maijā ar jautrām bērnu rotaļām un vingrojumiem, piedaloties pašvaldības un būvnieku pārstāvjiem, svinīgi atklāja jauno sporta laukumu bērnudārzā „Dzintariņš”. Tas šobrīd ir pirmais tik mūsdienīgi aprīkotais sporta laukums pilsētas pirmsskolas iestādēs – ar volejbola tīklu, basketbola groziem, futbola vārtiem un speciālu, mīkstu gumijas segumu bērnu drošībai.

Bērnudārza „Dzintariņš” pagalms labiekārtots izglītības iestāžu iekštelpu remontu un bērnudārzu pagalmu labiekārtošanas programmas ietvaros.  Pagalmā ierīkota arī jauna rotaļu pilsētiņa, bet pērnā gada rudenī tika uzstādīts jauns žogs. Rotaļu pilsētiņas un sporta laukuma izbūvei, kā arī jauna zālāja ierīkošanai bērnudārza pagalmā no pašvaldības budžeta atvēlēts 85 000 eiro. Darbus veica SIA „Būve Elit”.

Šogad izglītības iestāžu remontdarbiem no pašvaldības budžeta kopumā piešķirts 569 575 eiro, papildus šim mērķim tiks izlietota arī lielākā daļa no energoefektivitātes pasākumu  rezultātā ieekonomētās naudas, kas šogad ir pavisam 186 293 eiro.

Bērnu drošībai tiks veikts žoga remonts Kristīgajā pirmsskolas izglītības iestādē, bet bērnudārzā „Ķipars” izbūvēs jaunu izeju uz sētu, lai bērniem uz rotaļu laukumu nevajadzētu doties apkārt pa ielu.

Turpināsies arī sanitāro mezglu renovāciju bērnudārzā „Liepiņa”, „Pūcīte” un Ezerkrasta sākumskolā. Bērnudārzā „Liesmiņa” līdztekus sanitāro mezglu un tualešu remontam tiks veikta arī koridora grīdas nomaiņa.

Domājot par skolēnu drošību, 12. vidusskolā K.Valdemāra ielā 35/37, tiks atjaunota visa elektroapgādes sistēma. Savukārt Vakara (maiņu) vidusskolā veiks ārsienu sanāciju, lai nostiprinātu skolas pamatus un aizsargātu tos no mitruma.
7. vidusskolā plānots nomainīt savu laiku nokalpojušo grīdas segumu koridorā un ēdnīcā.

Vairākiem objektiem, kur remontdarbi paredzēti tuvāko gadu laikā, tiks izstrādāti tehniskie projekti – bērnudārza „Margrietiņa” pilnai ēkas renovācijai un Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas aktu zāles pārseguma nomaiņai.

Jau šā gada novembrī mazajiem karostniekiem durvis vērs renovētais bērnudārzs „Pienenīte” ar jaunu divstāvu korpusu 120 vietām. Maijā jaunajā ēkā atzīmēja Spāru svētkus. Tuvākajā laikā abās ēkās uzsāks telpu aprīkošanu, liks grīdas, veiks telpu krāsošanu, flīzēšanu, ierīkos santehniku un bērnudārza spēļu laukuma labiekārtošanu. Projekta rezultātā papildus jau esošām piecām grupām būs vēl divas jaunas. Iestādē pirmo reizi būs grupiņa arī pusotru gadu veciem bērniem. Celtniecību un vecās ēkas renovāciju veic firma „UPTK”.

Izglītības iestādes jau otro gadu sajūt arī reālu atdevi no veiktajiem ēku energoefektivitātes pasākumiem. Tāpēc pašvaldība arī šogad nolēmusi piešķirt līdzekļus 186 293 eiro apmērā no siltumenerģijas ietaupījuma pašu izglītības iestāžu vajadzībām - remontdarbiem, labiekārtošanai, arī darbinieku motivācijai. Remontiem, inventāram, iestāžu labiekārtošanai un mācību līdzekļu un datortehnikas iegādei tiks izlietota lielākā daļa šī finansējuma - vairāk nekā 140 000 tūkstoši eiro.


Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ