Atklās prāmja līniju Zasnica-Liepāja-Ustjuga

Pirmdien, 16.septembrī, pulksten 9.30 atklās jauno prāmja līniju Zasnica-Liepāja-Ustjuga, portālu informēja portālu informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Prāmja līnijas operators ir BFI, kas ir saistīts ar Krievijas dzelzceļu, bet ģenerālaģents ir privātkompānija SIA “Alfastar”.

Portāls jau informēja, ka šā gada 5.augustā Liepājas ostā pie stividorkompānijas LSEZ SIA “Terrabalt” 46.piestātnes pirmo reizi pietauvojās prāmis “Petersburg”, kas kursē līnijā Zasnica – Baltijska – Liepāja – Ustjluga.

Pirms tam no Liepājas ostas kursēja divi prāmju operatora “Stena Line” prāmji līnijā uz Travemindi Vācijā, kas nodrošina  četras ienākšanas reizes nedēļā.

Kā iepriekš norādīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš, Liepājas ostai vienmēr ir bijis svarīgi nodrošināt prāmju satiksmi un līdz ar to ir elastīga un draudzīga ostas maksu cenu politika. Prāmju līnijas dod ne tikai kravas un iespēju pasažieriem pārvietoties, bet arī atpazīstamību.

Savukārt SIA „Alfastar” valdes priekšsēdētājs Valērijs Onackis iepriekš skaidroja: “Prāmis veiksmīgi ienācis Liepājas ostā un pēc ilgstošām sarunām līdzšinējā maršrutā   Zasnica – Baltijska – Ustjluga iekļauta arī Liepājas osta. Grūti pat pateikt kāpēc Liepāja, bet ne kāda no citām Latvijas ostām. Šī ir tāda izmēģinājuma ienākšana. Kopīgi ar “Terrabalt” esam uzsākuši darbu, lai jau vistuvākajā laikā varētu gan atvest, gan aizvest kravas un pasažierus. Ir prieks strādāt ar profesionāļu komandu kāda ir “Terrabalt”.”

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ