Atklāj Starptautisko Baltā spieķa dienu

Otrdien, 15. oktobrī, Liepājas Neredzīgo biedrība jau 15. reizi aicināja kopā savus biedrus, brīvprātīgos, sadarbības partnerus un viesus, lai kopīgi atzīmētu Starptautisko Baltā spieķa dienu.

Pasākuma dalībniekus uzrunāja un sveica arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

„Šovasar sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību īstenojām pludmales pieejamības projektu, ir uzstādītas taktilās kartes, pilsētas ielās iestrādātas vadlīnijas cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Tie ir nozīmīgi projekti gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem. Paldies biedrībai, kura aktīvi sniedz priekšlikumus un savu redzējumu, kādai jābūt mūsu pilsētai – Liepājai,” uzrunājot svētku dalībniekus, teica domes priekšsēdētāja vietnieks G. Ansiņš.

Starptautiskās Baltā spieķa dienas svētku programmā bija gan pašu sarīkoti muzikāli priekšnesumi, gan pateicības par plaši realizēto brīvprātīgo darbu, kā arī pārskats par paveikto. Pasākuma dalībnieki varēja apskatīt arī pašu biedrības biedru darināto rokdarbu izstādi.

Arī šogad tika rīkota gadskārtēja ielu akcija, atgādinot autobraucējiem būt uzmanīgiem un respektēt gājējus ar redzes traucējumiem. Šoreiz cilvēki ar balto spieķi šķērsoja Krūmu ielu pie 28. nama.

Starptautisko Baltā spieķa dienu tradicionāli atzīmē 15. oktobrī.



Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ