Atklāj prāmja līniju Zasnica-Liepāja-Ustjuga

Šorīt, 16.septembrī, no rīta oficiāli tika atklāta jauna prāmja līnija Zasnica-Liepāja-Ustjluga, portāls uzzināja Liepājas ostā.

Prāmja līnijas atklāšana notika Liepājas ostā, stividorkompānijas LSEZ SIA “Terrabalt” 46.piestātnē, vienlaicīgi ar mirkli, kad prāmis “Petersburg”, kas kursē līnijā Zasnica – Baltijska – Liepāja – Ustjluga, devās ārā no mūsu ostas.

Prāmja "Petersburg", kas kursē starp Krieviju un Vāciju, līnijas operators ir BFI, kas 100% pieder Krievijas dzelzceļam un strādā ne tikai Melnās jūras reģionā, bet arī Baltijas jūrā. Savukārt prāmja līnijas ģenerālaģents ir kompānija SIA “Alfastar”.

LSEZ SIA “Terrabalt” valdes loceklis Āris Ozoliņš portālam pastāstīja, ka prāmis "Petersburg" ir kravas-pasažieru prāmis. Uz prāmja, kura kravietilpība ir 1570 līnijmetri, klāja ir vieta 90 kravas automašīnām. Prāmis gatavs uzņemt vairāk nekā 100 pasažierus – ir gan vienkāršākas, gan luksus klases kajītes. Tāpat prāmis spēj uz klāja uzņemt 50 dzelzceļa vagonus, taču pagaidām Liepājas ostā šis pakalpojums netiks sniegts.

Pagaidām prāmis kursēs vienu reizi nedēļā – pirmdienās. Tikšot izvērtētas iespējas par otru prāmi, kas Liepājas ostā varētu ienākt ceturtdienās. Taču tas būšot atkarīgs no pieprasījuma.

Kā portālam pastāstīja SIA “Alfastar” valdes priekšsēdētājs Valērijs Onatskis, šorīt prāmis Liepājas ostā paņēmis kravas uz Ustjlugu. Daudz kravu no Liepājas ostas pagaidām gan vēl neesot bijis, tāpat šoreiz nav uzņemti pasažieri.

Taču viņš pauž pārliecību, ka pasažieru skaits pieaugs nākamā gada pavasarī, sākoties jaunajai tūrisma sezonai. Lai šo mērķi sasniegtu, prāmju līnija tiks popularizēta ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā un Krievinā, solīja V.Onatskis.

Viņš portālam skaidroja, ka pasažiera biļete, piemēram, no Liepājas uz Ustjlugu, atkarībā no izvēlētās kajītes, maksā aptuveni 70 līdz 80 eiro.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš pauda prieku, ka LSEZ SIA “Terrabalt” ar šo soli apliecinājis, ka uzņem apgriezienus, un pauda cerību, ka šis nebūs vienīgais prāmis, kas turpmāk piestās Liepājas ostā. Savukārt Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks pauda prieku par šo projektu, kas pavēris ceļu reālai sadarbībai ar Krieviju.

Līdz šim no Liepājas ostas kursēja divi prāmju operatora “Stena Line” prāmji līnijā uz Travemindi Vācijā, kas nodrošina  četras ienākšanas reizes nedēļā. Prāmis "Petersburg" ir otrais prāmis, kas regulāri ienāk Liepājas ostā.

Taču, kā norādīja Ā.Ozoliņš, ir cerības, ka nākotnē no Liepājas varētu kursēt prāmis arī uz Skandināviju. LSEZ SIA “Terrabalt” uzsākusi sarunas ar prāmju operatoru “Stena Line” par jaunas prāmju līnijas atvēršanu.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ