Atklāj "Eiropas sporta pilsētas" apbalvojuma plāksni

Kopā ar Liepājas jaunajiem sporta talantiem un arī jau pieredzējušajiem sportistiem trešdien, 5.augustā, pulksten 12 pie Liepājas Olimpiskā centra tika atklāta plāksne ar „Eiropas Sporta pilsētas 2016” logo, tādējādi atzīmējot Liepājas pievienošanos sportam piemērotāko pilsētu saimē.

Kļūstot par „Eiropas Sporta pilsētu 2016”, Liepāja ir pirmā un pagaidām vienīgā Baltijas reģiona pilsētā, kas saņēmusi tik augstu Eiropas Sporta pilsētu asociācijas novērtējumu.

Plāksnes piestiprināšanas pasākumā piedalījās gan Liepājas jaunie futbolisti, gan arī pieredzes bagātie profesionālie sportisti kā basketbolists Kristaps Porziņģis un futbola kluba „Liepāja” prezidents Māris Verpakovskis. Liepāju apsveikt ar Eiropas Sporta pilsētu asociācijas piešķirto apbalvojumu ieradās arī Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Einars Fogelis.

Jau vēstīts, ka jūlijā divu dienu garumā Liepājā uzturējās Eiropas Sporta pilsētu asociācijas delegācija, kura tikās ar pašvaldības pārstāvjiem un iepazinās ar Liepājas sporta infrastruktūru, kā arī pēdējo gados paveikto sporta nozares attīstībā, lai izvērtētu Liepājas atbilstību Eiropas Sporta pilsētas nosaukumam. Apkopojot rezultātus, Eiropas Sporta pilsētu asociācija šonedēļ pieņēmusi oficiālu lēmumu piešķirt Liepājai titulu „Eiropas Sporta pilsēta 2016”, tādējādi Liepājai kļūstot par pirmo un pagaidām vienīgo Baltijas reģiona pilsētu, kas uzņemta sportiskāko pilsētu saimē.

„Apsveicam ar titula iegūšanu. Jūsu pilsēta ir labs piemērs, kur sportu izmanto kā instrumentu veselības, vienotības, izglītības un cieņas veidošanai. Tie ir arī galvenie Eiropas Sporta pilsētu asociācijas mērķi. Jūs esat izstrādājuši labu, parauga cienīgu sporta politiku ar jaukām sporta ēkām, programmām un aktivitātēm,” teikts oficiālajā Eiropas sporta pilsētu asociācijas prezidenta Žana Frančesko Lupatelli (Gian Francesco Lupattelli) vēstulē.

Asociācija ir bezpeļņas organizācija no Briseles, kura kopš 2001. gada novērtē un sniedz Eiropas sporta galvaspilsētu, pilsētu, kopienu un ciemu titulēšanu. Eiropas sporta pilsētas tituls var tikt vienlaicīgi piešķirts vairākām pilsētām Eiropā, kurās iedzīvotāju skaits ir no 25 000 līdz 500 000.

Vairāk informācijas par ESPA mājas lapā aceseurope.eu .



Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ