Artis Lagzdiņš: Liepājnieki ir apņēmīgi un spēcīgi

Aizgājušajās brīvdienās notikušais “Pludmales spēks 2014” pulcēja gana lielu apmeklētāju un dalībnieku skaitu, kuri nenobijās no karstās tveices un izaicināja sevi interesantu spēka vingrinājumu sacensībās, kas pierādīja, ka liepājnieki ir spējīgi, spēcīgi, bet pats galvenais – ļoti sportiski.

“Crossfits”, kas ir sporta veids, kas tiek pārstāvēts ‘’Pludmales spēks’’ sacensībās. Tas ir vingrošanas, svarcelšanas un citu spēka vingrinājumu sporta veids, kuri tiek izpildīti augstā intensitātē, tomēr “crossfit” nav gluži tas sporta veids, kas nosaka kaut kādus speciālus noteikumus, kuros ir vecuma vai citādāki ierobežojumi. Ar to saprotot, ka ar “crossfit” var nodarboties ikviens, kurš vēlas izmēģināt kaut ko citu bez skriešanas, riteņbraukšanas vai citiem sporta veidiem, jo dažādas kustības ir nepieciešamas jebkurā vecumā. Tāpēc arī ar vingrošanas un smagatlētikas vingrinājumiem var nodarboties ikviens un jebkurā vecuma kategorijā, protams, ir tikai jāizvēlas sev piemērotākie vingrinājumi.

Ņemot vērā, ka Liepājā “crossfit” aktīvi sāka attīstīties tieši pēc pirmajām organizētajām “Pludmales spēks 2013” sacensībām, tad varam teikt, ka “crossfit” lēnām kļūst populārs arī Liepājā. Ir nodibināta biedrība ar sertificētiem treneriem un tiesnešiem, kā arī šobrīd Liepājā šajā kustībā ir vairāk kā 100 aktīvu biedru.

Raugoties uz liepājnieku atsaucību dažādos sporta pasākumos, kas tiek rīkoti Liepājā, tas ļauj secināt, ka ne tikai jaunieši, bet arī vidēja un vecāka gada gājuma liepājnieki dzīvo aktīvi un cenšas iesaistīties jebkādās sportiskās aktivitātēs pēc iespējas vairāk. To var novērot arī vakaros, kad Liepājas ielās parādās kā skrējēji, tā velosipēdisti un skrituļotāji.

Atpakaļ