Ar labklājības ministru izvērtē situāciju sociālajā jomā

Labklājības ministrs Uldis Augulis šodien ieradies reģionālajā vizītē Liepājā un Grobiņā, lai ar pašvaldību un Labklājības ministrijas padotības iestāžu vadību un darbiniekiem pārrunātu aktuālo sociālajā jomā.

Vizītes ietvaros U. Augulis viesojās Liepājas pašvaldībā, kur tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un citām amatpersonām, kā arī Sociālā dienesta vadību un darbiniekiem. Tikšanās laikā pārrunāti nodarbinātības jautājumi, sociālo pakalpojumu attīstības iespējas, plānotais atbalsts daudzbērnu ģimenēm, kā arī sociālās uzņēmējdarbības ieviešanas iespējas.

Tāpat Labklājības ministrs apmeklēja arī Liepājas pilsētas Sociālo dienestu un Liepājas Neredzīgo biedrību, lai iepazītos ar iestāžu darbu. Labklājības ministrs īpaši uzteica Neredzīgo biedrības paveikto darbu. "Neredzīgo biedrība ar savu aktivitāti ļoti pozitīvi pārsteidz, cilvēki bez liekas čīkstēšanas, bet ar lielu apņēmību paveikuši tik daudz," sacīja U. Augulis.

Tāpat viņš atzinīgi vērtē pērn veiktos darbus Liepājas pludmalē, kas nu ļauj arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un invaliditāti brīvi piekļūt pludmalei un atpūsties līdzvērtīgi jebkuram citam sabiedrības loceklim.

Liepājas domē šodien pārrunāti arī nodarbinātības jautājumi, kas skar ne tikai bijušos "Liepājas metalurga" darbiniekus, bet arī jebkuru citu, kas šobrīd ir darba meklējumos. Attiecībā uz metalurga darbiniekiem, labklājības ministrs, pašvaldības pārstāvji un NVA Liepājas filiāles vadība šodien pārrunājuši turpmākās atbalsta un apmācību iespējas. Kā uzsvēra U.Augulis, lai gan "Liepājas metalurga" darbinieki strādājot ieguvuši praktiskas iemaņas, daļa no viņiem bijuši ar pamata vai vidējo izglītību, līdz ar to tieši apmācību procesu būtu svarīgi nodrošināt arī turpmāk.

Savukārt NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane informēja, ka katru mēnesi aptuveni 300 bezdarbnieku iekārtojas darbā un šobrīd brīvas ir 236 vakances – tai skaitā automehāniķi, atslēdznieki, metinātāji, tiedzniecības darbinieki un citi. Viņa arī aicināja darba meklētājus aktīvāk izmantot brīvās vakances.

Gan labklājības ministrs U.Augulis, gan Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks G. Ansiņš izteica gandarījumu par to, ka šovasar pašvaldībai būs iespēja vasarā nodarbināt vairāk bērnu un jauniešu, jo tam paredzēts finansējums gan no valsts budžeta, gan pašvaldības. G.Ansiņš lēš, ka kopā ar pašvaldības paredzētajiem 40 tūkstošiem eiro un valsts atbalstu, šovasar varētu tikt nodarbināti aptuveni 400 Liepājas bērni un jaunieši.

Dienas izskaņā labklājības ministrs apmeklēs Valsts sociālās aprūpes centra „Kurzeme” filiāli „Liepāja”, kur ar vadību pārrunās iestādes ikdienas darbu.

Reģionālās vizītes noslēgumā U.Augulis dosies uz Grobiņas pašvaldību, kur ar Grobiņas domes priekšsēdētāju Aivaru Priedolu un pašvaldības darbiniekiem diskutēs par aktuālo sociālajā jomā.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ