Apjomīgā auditā pārbaudīs veselības nozares tēriņu lietderību

Ar Finanšu ministrijas ekspertu atbalstu ir sākts audits, lai izvērtētu Veselības ministrijas (VM) un tās padotības iestāžu naudas plūsmām un tēriņu lietderību, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, ir skaidrs, ka nozarei būs nepieciešams papildu finansējums, taču valsts nevar to solīt, iekams nav pārliecības par līdzekļu efektīvu izlietošanu. "Mēs nevaram solīt un mest iekšā papildu līdzekļus sistēmā, kurā nav skaidrības par esošā [finansējuma] efektīvu izlietošanu. Tāpēc gan veselībai, gan arī izglītībai [..] - vispirms audits, pilnas zināšanas par to, kas iekšā notiek, un tikai tad mēs runājam par nākotni," sacīja Kučinskis.

Valdības vadītājs norādīja, ka audits VM sistēmā ir tikko sākts, un skaidrība par tā rezultātiem varētu būt aptuveni pēc trim mēnešiem.

Nākamās nedēļas sākumu Kučinskis veltīšot, lai pastiprināti iedziļinātos veselības nozares problēmās, tiktos ar ministru Gunti Belēviču (ZZS) un vērtētu viņa plānus, jo "viņš ir viens no ministriem, kuriem pēc iespējas ātrāk vajadzētu tikt pie skaidrības, kas paredzēts šogad, kas paredzēts nākamgad".

Ņemot vērā minēto, Kučinskis domā, ka jau pēc pāris nedēļām viņam būs izveidojies skaidrāks redzējums par to, kas notiek veselības nozarē, un kā ir vērtējama Belēviča rosīšanās ministra amatā.

LETA

Foto: Evija Trifanova / LETA

Atpakaļ