Andris Ozols: Ekonomisko forumu vērtēju kā ļoti veiksmīgu

"Global Business Forum", ko 13. un 14.novembrī Liepājā organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Liepājas domi, pulcējis 350 dalībnieku no vismaz 20 valstīm.

Tāpat forumā piedalās Ķīnas, kā arī Somijas vēstnieki Latvijā un LIAA ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītāji no 13 valstīm, žurnālisti no Šveices un Ķīnas, portālu informēja sabiedrisko attiecību speciālists Andrejs Rjabcevs.

LIAA direktors Andris Ozols uzsvēra, ka forumu vērtē kā „ļoti veiksmīgu” tieši vietējiem uzņēmējiem, kuriem LIAA sagādājusi tiešus un viegli pieejamus kontaktus ar aģentūras ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem no Baltkrievijas, Dānijas, Francijas, Krievijas, Ķīnas Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas, Vācijas un Zviedrijas, ar kuriem iespējams pārrunāt gan iespējas rast sadarbības partnerus, gan noieta tirgus savai produkcijai.

Pēc Ozola teiktā, arī foruma paneļdiskusiju tematika pareizi sadalīta – metālapstrāde, tekstilražošana, kā arī tranzīts un loģistika ir svarīgas Liepājas un visas Kurzemes rūpniecības un ostas nozares. Savukārt Liepājas pašvaldība uzstājusi uz tūrisma uzņēmējdarbības attīstībai veltītu diskusiju.

Cik liela atdeva būs forumam šodien grūti pateikt, atzina Ozols, uzsverot, ka vairāki desmiti ārzemju viesu, kas piedalās tajā, „vienkārši ziņkāres apmierināšanai uz Liepāju nebrauktu”.

Tam, ka mērķtiecīga aģitācija nes augļus, labs pierādījums, pēc Ozola teiktā, ir arī dāņu uzņēmēju diaspora Liepājā.

Jau vēstīts, ka 13.novembrī Liepājā norisināsies starptautisks uzņēmējdarbības forums "Global Business Forum", ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Liepājas domi.

Forumā piedalīsies ārvalstu un vietējie eksperti un uzņēmēji, lai dalītos pieredzē, apspriestu biznesa iespējas ārvalstu tirgos, dibinātu kontaktus, kā arī diskutētu par dažādiem uzņēmējdarbības jautājumiem.

Starptautiskā uzņēmējdarbības foruma mērķis ir palielināt Liepājas un tās reģiona atpazīstamību ārvalstu uzņēmēju vidū, piesaistot investīcijas un veicinot ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem. Foruma laikā tiks pārrunātas vairākas ar uzņēmējdarbību saistītas tēmas. Paneļdiskusijā galvenās būs "Pilsētu mārketings un to nākotne tuvākajos 20 gados", "Biznesa iespējas ražošanas un transporta industrijas uzņēmumiem", kā arī "Tūrisma un veselības biznesa iespējas Liepājā".

Foruma atklāšanā dalībniekus uzrunās Valsts prezidents Andris Bērziņš, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un LIAA direktors Andris Ozols. Paneļdiskusijās piedalīsies gan Latvijas uzņēmumu, gan ārvalstu investoru pārstāvji. Foruma ietvaros notiks arī nozaru asociāciju diskusijas par starptautiskā mārketinga jautājumiem, tiks apspriestas biznesa iespējas metālapstrādes, elektronikas, transporta un loģistikas, tekstila un tūrisma nozarēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Savā uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies dažādu nozaru pārstāvji.

Sarmīte Pujēna, irliepaja.lv

Foto: Modris Helds

Atpakaļ