Aizsardzības ministrs viesojas Liepājā

Piektdien, 11. jūlijā, Liepājā viesojās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, lai piedalītos Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles komandiera maiņas ceremonijā, kā arī, lai tiktos ar Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku Gunāru Ansiņu un pārrunātu aktuālos jautājumus, portālu informēja Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

Tikšanās laikā domē tika pārspriesta turpmāka Jūras spēku flotiles Liepājā stiprināšana un attīstība, lai varētu palielināttās veiktspēju un uzdevumu izpildi – meklēt un iznīcināt jūrā sprādzienbīstamus priekšmetus, nodrošināt krasta apsardzi, koordinēt un veikt cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā, nodrošināt ekoloģisko uzraudzību un likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu.

Tāpat aizsardzības ministrs uzsvēra, ka tiek meklēti risinājumi, lai sakārtotu valsts īpašumus Liepājā. "Lielākā daļa no Aizsardzības ministrijas valdījumā esošajām teritorijām atrodas bijušajā militārās bāzes teritorijā Karostā. Esmu lūdzis aizsardzības ministru izskatīt iespējamos risinājumus, lai sakārtotu valsts īpašumu, kā rezultātā tiktu nodrošināta kvalitatīva vide apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem," pēc tikšanās ar ministru sacīja Gunārs Ansiņš.

Sarunas laikā tika pārrunāta arī ciešākas sadarbības veicināšana starppašvaldībuun Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūru, bez maksas saņemot jaunākos un aktuālākos kartogrāfiskos materiālus, kas ļauj efektīvāk īstenot ikdienas plānošanu un darbu.

Pēcāk, klātesot aizsardzības ministram Raimondam Vējonim, Liepājas domes priekšsēdētāja vietniekam Vilnim Vitkovskim, Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietniekam, Apvienotā štāba priekšniekam brigādes ģenerālim Jurim Zeibārtam, bruņoto spēku regulāro spēku veidu komandieriem un karavīriem, svinīgā ceremonijā Jūras spēku flotiles komandiera amatā stājās komandkapteinis Juris Roze, nomainot līdzšinējo komandiera pienākumu izpildītāju, Krasta apsardzes dienesta priekšnieku komandkapteini Kasparu Zelču.

 

 

Atpakaļ