Aija Barča ar otro kārtas numuru kandidēs ZZS sarakstā Kurzemē

Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Gundaram Daudzem būs trešais kārtas numurs, šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās kandidējot no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā, aģentūru LETA informēja Ventspils mērs, partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Daudze ar Valsts prezidenta preses padomnieces Līgas Krapānes starpniecību aģentūrai LETA norādīja, ka pieņēmis ZZS piedāvājumu kandidēt Saeimas vēlēšanās, jo uzskata, ka viņa pieredze valsts pārvaldē, tostarp parlamentā, var būt noderīga valstij būtisku jautājumu risināšanā. "Savā līdzšinējā darbībā esmu vadījies pēc principa, ka zināšanas un pieredze palīdz komandas darbam," piebilst Daudze.

Viņš arī uzsver, ka līdz vēlēšanām neplāno pārtraukt darbu Valsts prezidenta kancelejā.

Taču 2001.gadā toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars atstāja savu amatu, jo no partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta piedalījās Rīgas domes vēlēšanās. Taču pēc neievēlēšanas viņš atsāka pildīt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amata pienākumus, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Pirmais numurs Kurzemē būs Saeimas deputātei Danai Reizniecei-Ozolai, bet ar otro numuru ZZS sarakstā Kurzemē startēs Liepājas partijas pārstāve Aija Barča.

ZZS sarakstā Kurzemē kandidēs pieci "Latvijai un Ventspilij" biedri - bez Reiznieces-Ozolas un Daudzes sarakstā no "Latvijai un Ventspilij" iekļauti arī Saeimas deputāts Jānis Vucāns, Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis un olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Partijas "Latvijai un Ventspilij" atbalstītie cilvēki, kuri gan nav šīs partijas biedri, no ZZS saraksta startēs arī Rīgā, Latgalē un Vidzemē.

Vakar notikušajā partijas "Latvijai un Ventspilij" sapulcē caurskatīts arī ZZS 4000 zīmju programmas projekts. "No mūsu puses ir arī precizējumi, papildinājumi un svītrojumi. Lielāku uzsvaru mēs vēlamies likt uz nodarbinātības jautājumiem, sociālo drošību, citādāku akcentu izglītībā un zinātnē," informēja Lembergs. Tāpat diskutējami esot arī daži citi specifiski jautājumi. Nākamnedēļ visas ZZS veidojošās partijas un to sadarbības partneri plāno sanākt kopā, lai lemtu par galīgo 4000 zīmju programmu.

Partijas "Latvijai un Ventspilij" sapulces dalībnieki vakar arī pauduši viedokli, ka Lembergs būtu piemērots ZZS premjera kandidāts, taču vakar nekādi lēmumi attiecībā uz šo jautājumu vēl netika pieņemti, atstājot to partijas valdes kompetencē, piebilda Lembergs.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās ZZS saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs arī Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola un Raimonds Vējonis.

Brigmanis būs pirmais Zemgales vēlēšanu apgabalā, zemkopības ministrs Dūklavs kā pirmais numurs kandidēs Vidzemē, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Reizniece-Ozola būs augstākajā vietā Kurzemes sarakstā, bet aizsardzības ministrs Vējonis būs pirmais Latgalē.

Atpakaļ