Aicina pieteikties diskusijai „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”

Saeima aicina interesentus pieteikties diskusijai „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas notiks otrdien, 3.decebrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti.

 Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, un tās dalībniekus uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča.

 Šīgada diskusijas centrālais jautājums būs pirmā ziņojuma projekts Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Personu ar invaliditāti tiesību komitejai par to, ko Latvija paveikusi un kā tiek pildīts ANO Konvencijā par personu ar invaliditāti noteiktais šo cilvēku tiesību īstenošanā. Diskusijā plānots vērtēt, kas šo divu gadu laikā paveikts un kādi būs atbildīgo institūciju tālākie soļi invaliditātes politikas jomā.

Ieskatu Labklājības ministrijas sagatavotajā ziņojuma projektā sniegs ministrijas parlamentārais sekretārs Avils Ašeradens.

Pasākumā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Kārlis Eņģelis, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Valainis, Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule un nevalstiskās organizācijas, kuras pārstāv cilvēku ar invaliditāti intereses.

Vispārējā konvencija par personu ar invaliditāti tiesībām mūsu valstī ir spēkā kopš 2010.gada marta, un šogad Latvijai ir jāsniedz pirmais ziņojums par progresu, ko dalībvalsts panākusi divu gadu laikā pēc Konvencijas stāšanās spēkā.

Dalībai pasākumā interesenti var pieteikties, nosūtot vēstuli uz e-pasta adresi sustento@sustento.lv. Piesakoties jānorāda organizācija, kuru persona pārstāv, vārds, uzvārds un personas kods. Pieteikšanās līdz 29.novembrim.

Diskusijas „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” dalībnieki 3.decembrī aicināti pulcēties reģistrācijai no pulksten 12.30. Diskusija norisināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, no pulksten 13.00 līdz 15.30.

Diskusiju „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīko Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO. 

Pasākums tiešsaistē būs vērojams Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Pirmā cilvēku ar invaliditāti atbalstam veltītā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” notika 2010.gada 3.decembrī.

3.decembris par Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti tika pasludināts ANO Ģenerālās Asamblejas sēdē 1992.gadā. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

 

Saeimas Preses dienests

Atpakaļ