Aicina pieteikt veiksmīgākos NVO un brīvprātīgā darba veicējus

Jau 8. reizi Liepājas pilsētas dome aicina ikvienu līdz 2. decembrim ieteikt savus kandidātus veiksmīgākās nevalstiskās organizācijas (NVO) un brīvprātīgā darba darītājus, lai pateiktu paldies par pašaizliedzīgo darbu sabiedrības labā.

Turpinot iesākto tradīciju, Liepājas domes organizētais NVO un brīvprātīgā darba veicēju godināšanas pasākums notiks 5. decembrī pulksten 16.30, Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, Liepājas Olimpiskajā centrā. Taču līdz 2. decembrim ikvienam ir iespēja pieteikt gan nevalstiskās organizācijas, gan sev līdzās esošos brīvprātīgos, kuru darbs ir pelnījis atzinību.

„Nevalstisko organizāciju un brīvprātīgo darbība nav vērsta uz peļņas gūšanu, bet gan kalpošanu sabiedrības un tās grupu interesēs. Gandrīz aiz katra lielāka  vai mazāka mēroga pasākuma ir nevalstisko organizāciju iniciatīvas un ieguldīts brīvprātīgo darbs, kas ne vienmēr sabiedrības acīs tiek pienācīgi novērtēts, tādēļ Liepājas dome jau astoto reizi Starptautiskajā brīvprātīgo dienā godina šīs nevalstiskās organizācijas un brīvprātīgā darba darītājus. Tā ir iespēja ikvienam pateikt paldies šīm organizācijām un cilvēkiem par viņu aktīvo darbību, kas vērsta uz to, lai mūsu pašu, mūsu pilsētas un mūsu valsts ikdiena kļūtu labāka”, aicinot aktīvi iesniegt pieteikumus, uzsver Liepājas domes Eksperte NVO un sabiedrības integrācijas lietās Brigita Dreiže.

Pieteikt savus kandidātus var gan pašas organizācijas, gan jebkurš cilvēks no malas, kurš ir pamanījis, kādu labo darbu. Pasākums domāts tam, lai plašāka sabiedrība uzzinātu par aktīvajiem cilvēkiem mums līdzās, kas nav mazums – pēc Lursoft datiem Liepājā šobrīd reģistrētas 943 nevalstiskās organizācijas, biedrības un nodibinājumi.

Savu pieteikumu varat iesniegt Liepājas pilsētas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6, vai aizpildot elektronisko anketu:
 

 2013. gadā par veiksmīgākajām NVO tika atzītas biedrība „Liepājas Diakonijas centrs”, biedrība „Karosta KIDS”, biedrība „Multinacionālais kultūras centrs „Unisons””, biedrība „Jaunatne ar Misiju – Liepāja” un biedrība „Xmatti Team”. Pērn tika apbalvoti arī 23 brīvprātīgā darba veicēji.


Anete Jonase,
Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikante
Atpakaļ