Aicina pieteikt "Gada sporta skolotāja" pretendentus

Izglītības un zinātnes ministrija aicina izglītības pārvaldes, pamatizglītības, vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes pieteikt pretendentus konkursam "Gada sporta skolotājs".

Ministrija, kas šo konkursu rīko jau desmito gadu, līdz 22.novembrim aicina pieteikt konkursam savus profesionālākos sporta skolotājus.

Konkursa mērķis ir popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanas procesā, veidot pozitīvu attieksmi pret fiziskajām aktivitātēm un motivēt skolēnus iesaistīties tajās, kā arī noteikt 2014.gada profesionālāko sporta skolotāju valstī.

Konkurss noritēs divās kārtās. Pirmajā kārtā vērtēšanas komisija izvērtēs pieteikumus un sporta stundas videoierakstus. Trīs dalībnieki, kuri būs ieguvuši lielāko punktu skaitu, tiks nominēti titulam "Gada sporta skolotājs" un uzaicināti uz otro kārtu, lai noteiktu uzvarētāju – titula "Gada sporta skolotājs" ieguvēju.

Vērtēšanas komisijā šogad ir pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta, Valsts izglītības satura centra, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Sporta un treniņu teorijas, pedagoģijas, psiholoģijas un pedagoģisko prakšu katedras asociētā profesore Andra Fernāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesore, pedagoģijas doktore Agita Ābele un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta skolotāja, titula "Gada sporta skolotājs 2012" ieguvēja Iveta Daude.

Titulam "Gada sporta skolotājs" nominētie dalībnieki katrs saņems dāvanu karti sporta inventāra iegādei dalībnieka pārstāvētajai izglītības iestādei 500 eiro vērtībā. Savukārt konkursa uzvarētājs iegūs titulu "Gada sporta skolotājs" un piemiņas balvu. Tā tiks pasniegta pasākuma "Latvijas Gada balva sportā 2014" apbalvošanas pasākumā, kas notiks 2014.gada 23.decembrī, Rīgā, kultūras centrā "Ziemeļblāzma" un būs vērojams tiešraidē LTV1.

Konkursa nolikums pieejams ministrijas mājaslapā.

Atpakaļ