Aicina Latvijas 97.gadadienas koncertā vienoties dziesmā

Trešdien, 18.novembrī pulksten 17.00 K.Zāles laukumā notiks svinīgs koncerts, kurā dziedātāji Ieva Kerēvica un Andris Ērglis, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “Laiks” un tā diriģente Ilze Balode, kā arī koncertmeistars Jānis Strazds izpildīs visiem labi zināmas un tautas iemīļotas dziesmas.

Koncertā tiks izpildītas dziesmas “Sasala jūrīna” (mūzikas autors – R.Pauls, latviešu tautasdziesmas vārdi), “Nevis slinkojot un pūstot” (mūzikas autors – Jurjānu Andrejs, vārdu autors – J.Alunāns), “Es izjāju Prūšu zemi” (latviešu tautasdziesma), “Manai dzimtenei” (mūzikas autors – R.Pauls, vārdu autors – J. Peters), “Zaļā dziesma” (mūzikas autors – J.Kulakovs, vārdu autors – M.Melgalvs), “Zaļā zeme” (mūzikas autors – J.Strazds, vārdu autors – J.Peters) un “Tik un tā” (mūzikas autors – U.Stabulnieks, vārdu autore – M.Zālīte).  Apmeklētāji aicināti droši dziedāt līdzi, tādējādi stiprinot kopības sajūtu un radot svētku noskaņu gan sev, gan citiem.

Liepājas Kultūras pārvalde piedāvā lejupielādēt dziesmu vārdus šeit:    http://liepajaskultura.lv/uploads/files/Dziesmu_vardi_18_novembra_koncerts.pdf

Kā ziņots iepriekš, koncerts svētku apmeklētājiem dos iespēju apzināties piederības sajūtu Latvijai kā savām mājām un dzimtenei un vedīs aizraujošā ceļā pa Latvijas desmitgažu svarīgākajiem notikumiem. Koncerta izskaņā liepājniekus un Liepājas viesus uzrunās Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kam sekos svētku kulminācija – uguņošana.  Pasākumu vadīs aktieris Artis Robežnieks.

Pēc koncerta ikviens ir aicināts saglabāt patriotisko noskaņojumu, dodoties uz svētku vakarēšanu folkloras centrā "Namīns", kur kopā ar folkloras kopu “Atštaukas”, muzikantu Ilgvaru Žilinski, Austru Pumpuri un Austras bērniem būs iespēja sildīties pie ugunskura, dzert siltu tēju, cienāties ar gardu zupu un, protams, dziedāt latviešu dziesmas.

Ar plašāku valsts svētku pasākumu programmu var iepazīties liepajaskultura.lv .


Daira Bērtule
LPPI "Kultūras pārvalde"
attīstības projektu vadītāja

Atpakaļ