Aicina ieteikt Goda un Gada liepājniekus

Sākot no pirmdienas, 26. janvāra līdz 13. februārim pilsētas iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas, iestādes un uzņēmumi aicināti ieteikt kandidātus titulam "Goda liepājnieks" un "Gada liepājnieks 2014", kuri ar savu izcilo darbu 2014. gadā apliecinājuši piederību Liepājai un pērn ar saviem labajiem darbiem bijuši īpaši pamanāmi liepājniekiem.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš aicina ikvienu atcerēties 2014. gada notikumus pilsētā un  ieteikt tos cilvēkus, kuri ar savu nesavtīgo darbu vai atsevišķu spilgtu panākumu būtu pelnījuši saņemt Liepājas augstāko atzinību.

„Paldies nekad nevar būt par daudz, un nav svarīgi, kurā jomā cilvēks darbojas – izvirzīt iespējams gan sabiedrībā pazīstamus cilvēkus - kultūras, sporta, izglītības, uzņēmējdarbības jomas pārstāvjus, gan arī apkalpojošajā sfērā un citās jomās strādājošos, kuri pērn izcēlušies ar savu veikumu Liepājas un liepājnieku labā. Par Gada cilvēkiem iespējams izvirzīt ikvienu – arī vienkāršā darba darītājus, kuri ikdienā katrs savā jomā rūpējas par mūsu pilsētu, bieži vien paveicot vairāk, nekā viņa tiešie darba pienākumi prasa. Gada liepājnieka godā var būt arī labs un apzinīgs sētnieks, pārdevējs, pastnieks, mediķis, žurnālists, policists, šoferis, pensionārs – ikviens, kurš ar savu izcilo darbu veido mūsu pilsētu labāku, ” aicina Gunārs Ansiņš.

Savukārt titulu "Goda liepājnieks" piešķir par īpašiem nopelniem Liepājas labā - tie var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Tas var būt gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbība.

Liepājnieku iesniegtās Goda un Gada liepājnieku anketas, atbilstoši konkursa nolikumam, izvērtēs šogad atjaunotā apbalvojumu konsultatīvā padome, kurā darbojas 15 pilsētas sabiedrības dažādu nozaru pārstāvji, no kuriem liela daļa bijuši Goda un Gada liepājnieku godā. Galvenais kritērijs būs tas, cik nozīmīgs, pamanāms un sabiedrības atzinīgi novērtēts bijis konkrētā kandidāta veikums pilsētas labā 2014. gadā. Padome izraudzīsies Gada Liepājnieku “Top 15”, kuri visi tiks sumināti Liepājas dzimšanas dienā, 18. martā.

Savukārt “Populārākā Gada liepājnieka 2014” noskaidrošanu uzticēs visiem pilsētas iedzīvotājiem, jo katram būs iespēja izteikt savas simpātijas 15 Liepājas Gada cilvēkiem un nobalsot par savu favorītu. No 18. februāra līdz 2. martam ikviens liepājnieks, arī tie, kuri nebūs paspējuši iesniegt anketas, interneta balsojumā vai anketās varēs nobalsot par viņaprāt populārāko Gada liepājnieku, tādējādi pievienojot arī savu mazo Paldies. Šī būs iespēja arī izteikt savus personīgos vēlējumus un atzinību ikvienam no 15 izraudzītajiem “Gada liepājniekiem”, kas apliecinājuši sevi dažādās jomās.

Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.

Visus 15 Gada liepājniekus un Goda liepājnieku tradicionāli sveiks Liepājas dzimšanas dienā - 18. martā - Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Ar pilsētas apbalvojumu noteikumiem un iepriekšējo gadu Goda un Gada liepājniekiem varat iepazīties ŠEIT


Līdz 13. februārim ikviens var ieteikt savus pretendentus Gada un Goda liepājnieka titulam, aizpildot elektronisko anketu ŠEIT vai rakstiski uz vietas:
 
  • Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6;
  • Mazajā Domē “Karosta”, Ģenerāļa Baloža ielā 1.



Papildus informācija:
Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ